Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak jedno popletené kouzlo způsobí pohromu a málem zmaří štěstí princezny Mařinky a mládence Černoočka... Není čarování jako čarování. Stačí jedno zbrklé rozhodnutí, učiněné ze žárlivosti, a neštěstí je na světě. Právě tak se mohlo stát, že se jeden pohledný mladík (F. Tomsa), zamilovaný do princezny (M. Šoposká), rozhodl proměnit v ptáka, aby mohl nepozorován zjistit, jestli jeho milovaná nechystá vdavky s princem (R. Štabrňák). Když se však chce proměnit zpátky v mladíka, nepomůže mu ani jeho babička, čarodějnice Křivonožka (I. Chýlková). Ale žádné obavy, láska i v téhle pohádce čáry a kouzla překoná… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádka, která si na nic nehraje. Neoslní, dějem nestrhne a ani se o to nesnaží, ale potěší svou příjemností až roztomilostí. Prostě fajn kulisa ke štědrodennímu odpoledni. Výborným krokem bylo obsazení Ivany Chýlkové do role čarodějnice. Ta vlastně navazuje na Helenu Růžičkovou z O princezně Jasněnce a létajícím ševci a Lucii Bílou z Princezny ze mlejna, ovšem nekopíruje je - je svá a jednoduše kouzelná. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jen proto, že moderní pohádky jsou vesměs tragédie. Kdybychom se drželi standardů "starých klasických pecek", bylo by to tak 2,5 hvězdičky maximálně. Navíc v zájmu varování musím zmínit jedno výrazné negativum: malé roztomilé holčičky, které připomínkují postavám a diváka proglosují dějem, jsou nesnesitelné a je to naprosto blbej nápad. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stupidní a scénáristicky naprosto nezvládnutá pohádka, která nudí hned od svého začátku. Ivana Chýlková v roli čarodějnice přehrává až běda, ostatní herecké výkony jsou na tom obdobně. Digitální kamera také zrovna není moc příjemná pro oči, hudba stále opakuje dva motivy a nic víc. Bída, která si podává v nedělním odpoledni ruku s trapností. Hudba: Emil Viklický ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka odehrávající podle kostýmů někdy na přelomu 19. a 20. století. Má jednoduchý, přímočarý děj, kdy princezna ztratí paměť, aby zapomněla na svého Černoočka, který byl zakletý do káněte. Žádná oslnivá podívaná to není, ale také žádné zklamání. Vyniká tak snad jedině Chýlková se svým příbytkem v roli čarodějnice. Jen s tím make-upem to u ní přehnaly. [547. hodnocení, 27. komentář, 53%] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná a dějově zmatená pohádka, které přitěžují toporné výkony mladé milenecké dvojice. Chýlková jako popletená čarodějnice je další z řady postaviček českých tv pohádek, které smrdí šarží na sto honů. I když se při hraní asi Chýlková bavila, pro mě coby diváka je to už stokrát viděná otravná figurka. /27. 5. 13./ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Zámecká věž, na kterou mířily mnohé záběry, patří zámku Stránov. (rakovnik)

Reklama

Reklama