Reklama

Reklama

Televizní komedie autorky Lucie Konečné si bere na mušku odvrácenou tvář „mateřského štěstí“. Období, kdy čerstvé maminky tráví se svými malými dětmi dny naplněné kojením, přebalováním, uspáváním, praním… Mladí manželé Lenka a Jakub si přinesli domů svého prvního potomka. Nový človíček, dcera Kateřina, ale obrátí celý jejich život naruby. To, co dříve fungovalo, nyní nefunguje. Lenka nestíhá péči o dítě, manžela i domácnost. Po krátké době začne být bez svého zaměstnání nešťastná, a tak je to nakonec je to Jakub, který zůstává s malou Kateřinou doma. Situace se opakuje až do té chvíle, kdy začne tajně vypomáhat (i s malým miminkem) v nemocnici, kde dříve působil jako lékař… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Manželství a dítě – to je v(d)ěčné téma. Tatiana Vilhelmová a Aleš Háma jsou zajímavá dvojice s poněkud nestandartní představou o mateřské dovolené. Dvojice Melíšková, Čtvrtníček jakoby do filmu nepatřila a byla tam jen proto, aby hlavní pár měl s kým kecat. V opačném případě ten jejich závěrečný zvrat bez sebemešího vysvětlení nechápu. Nakonec je to poněkud rozháraný slepenec scén na dané téma. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ejhle, obyčejný člověk existuje! Alespoň v televizi. Mým prvním dojmem bylo, že jde o nějaký seriál z tv prima a dostavil se údiv, v čem to ta Vilhelmová hraje. Po slabším úvodu se to naštěstí trochu zlepší. Ale pořád to nepřesáhne mírný podprůměr. Zaujme spíš diváky, kteří právě prožívají podobné záležitosti. ()

Reklama

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Ale lepší tři. Nikdy by mě nenapadlo, že "manželé" Vilhelmová a Háma budou tak uvěřitelní a že Hámovi celkem uvěřím i toho doktora. Čtvrtníček mě pobaví skoro vždycky a i pro Melíškovou mám od "Mistrů" slabost. A líbil se mi tu i Šmoldas, ač je mi jindy celkem protivný...A na "hubenýho Fukse" Stracha nesmím zapomenout, to bylo výborný cameo... ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Banální, místy až zoufale. Sled nesnází mladého páru při péči o miminko není skoro ničím výjimečný a zajímavý a nad úroveň průměru ho zřejmě chtěli tvůrci povýšit netradičním hereckým obsazením. To se moc nepovedlo, takže z filmu jsem si akorát odnesl poznatky, že Aleš Háma si vypěstoval slušné panděro, že Ivo Šmoldas by měl další herecké nabídky raději odmítat, protože tomu, co předvedl v Kolotoči se říká recitace a ne herectví a při výstupech Petra Čtvrtníčka mi bylo líto, že nesleduji Kinobox, v němž se ve svém humoru zdaleka tolik nekrotí. Scénáři musím ještě kromě již zmíněné banálnosti vytknout klišé o práci v reklamní agentuře, která je ve filmu prakticky zredukována na vymýšlení sloganů, které se musí rýmovat. Ale že se třeba rýmovat nemusí pracovníky nějak nenapadne... Na druhou stranu, říkanka "Plenek Pipi nadílka, sametová prdýlka" je tak blbá, až je vlastně fajn a ve filmu vložená animovaná reklama na tyto plenky patří k tomu nejlepšímu, co Kolotoč nabídl. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné - sice nevím, jak by hlavní hrdinka chtěla zvládat dvojčata, když byla naprosto neschopná s 1 dítětem, nebo jak řešila nesmyslně nedorozumění ve špitále, ale jinak celkem vydařená televizní komedie o vztahu a dětech. Pokud by tam nebyly hlášky Čtvrtníčka, byl by to rodinný film, ale pokud jste už menší děti koukat nechali, tak se nedá nic dělat, je to holt ze života a lepší než vraždy každé odpoledne:-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama