Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický příběh Richarda Pimentela, válečného veterána z vietnamské války a vynikajícího řečníka, který se nechtěl dívat, jak zdraví lidé přehlíží ty handicapované. Proto začal aktivně shánět práci postiženým a byl osloven samotným guvernérem, aby vymyslel program na trénování zaměstnanců, kteří budou pracovat s invalidními lidmi... (vaja)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi skvěle sedl do nálady. Prostě se to tak někdy stane, že máte chuť na něco příjemného, lidského. Potom si pustíte tohle a cyk ho, dostanete to ve svkělé dávce, rozumně okořeněné příjemným humorem. Dvojice hlavních hrdinů mě dokázala příjemně rozesmát, vícekrát něž několik teenage komedií dohromady. Skutečně příjemný film, hezky se na to kouká. Více než milé překvapení. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

richard mal nelahke detstvo, nelahku buducnost, ale velku volu a nadej zmenit svet postihnutych...citlivy snimok, ktory nuti nas obycajnych ludi neodrvracat sa, ale vidiet tych skutocnych ludi v poskodenej schranke. jednym velkym plusom filmu je, ze dej ide pekne chronologicky v kratkom case, takze nema hluche miesta, ale ide rovno na povrch s myslienkou a koniec koncov doprevadza ho k tomu krasny dobovy hudobny doprovod... a nakoniec specialne treba pochvalit michaela sheena za arta trpiaceho obrnou, pretoze bol uplne autenticky...odporucam velmi... ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Díky několika vtipným i tragickým scénkám ze života, které trefně obstarává Michael Sheen a díky dobrým hereckým výkonům, snadno překousnete skutečnost, jak film mohl být dobrý, kdyby ho točil někdo jiný a jinak?? Jedná se o příběh podle skutečné události, se silným tématem, kterému nejvíce ubírá malost celého projektu. Rozhodně ale doporučuju, i když jsem nebyl zcela spokojen. Jednou větou: Je hezké vidět rozsah hereckých možností Michaela Sheena, může hrát prakticky v čemkoliv. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

A všichni postižení si byli s těmi nepostiženými rovni a žili v míru a pohodě až do skonání věků… Asi není snadné vyjádřit svou úctu k nějaké osobě bez sklouznutí k tomu nejlacinějšímu kýči. Richard Pimentel je bezpochyby dobrým člověkem, jeho práce pro handicapované přínosná, jeho život fascinující, ale musíme se to vše dozvídat tou nejvíc klišé cestou? Většině filmu zoufale chybí nadsázka a sebereflexe prvních minut, které sice působí hodně „forrestgumpovsky“, ale dokázaly udržet mou pozornost, ba co víc, nedat ani trochu najevo, jak špatný bude zbytek (zhruba od Vietnamu). Nezvládnutá dramaturgie (hlavní děj se začne odvíjet cca po čtyřiceti minutách) je korunována grandiózně trapnou scénou v Pancake House. Něco podobného bych čekal nanejvýš v nějakém Děsném dojáku. Zamýšlená procházka slzavým údolím byla v mém případě pouhým přeletem nad ním. Music Within je jedním z těch povrchních filmů, kde vystupují pouze lidé hodní, anebo hloupí. Toho nejhodnějšího zde ztvárnil bezvýrazný Ron Livingston, jenž navíc neprochází v průběhu let výraznými fyziognomickými proměnami, takže ve třiceti vypadá takřka totožně jako v padesáti. Kdybych šel ještě víc k jádru věci, selhává samotný nápad zfilmovat život tak silně ovlivněný Vietnamem, neboť, co si budeme nalhávat, Vietnam je pasé. A jako jednomu z mála amerických dramat posledních let tomuto vážně nevěřím, že měl současně reflektovat situaci v Iráku a Bushovu politiku (nebylo by totiž vůbec jasné, jestli „Bush ano“, nebo „Bush ne“). Bez poskvrny nakonec zůstane asi jenom ta hudba, sice nevhodně využívána, resp. nadužívána, ale valí. Valí a všechno ostatní nechává daleko za sebou. 40% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Problémy jsem měl dva - za prvé mě tenhle film prostě nudil. Celé se to vleče a vleče, stále čekáte gradaci, pointu, zvrat ... a ono nic, najednou jsou tady závěrečné titulky a vy jste skoro vděční. Pak je tady ale další věc - hlavní postava mi od začátku byla hodně nesympatická. Chlapík mi připadal jako dost namyšlený egocentrik - film byl natočen podle autobiografie, takže když si ještě přičtu určitou míru sebeidealizace, pak mám opravdu podezření, že hlavní hrdina mohl být pěkný hajzlík, který si na svém handicapu vystavěl kariéru. Ale abych nebyl považován za grobiána, tak za to, že je to dojemný film o postižených, klidně ještě jednu hvězdičku přidám. Ze dvou na tři. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje tričko, které upozorňuje na smrt bývalého prezidenta Kennedyho. Děj filmu je zasazen do 60. let, avšak takováto trička vznikala až od roku 1978. (Listeroman)
  • V závěrečných titulcích je chybně napsáno jméno skladby Eltona Johna "Mona Lisa And Mad Hatters" jako "Mona Lisas And Mad Hatters". (Listeroman)

Reklama

Reklama