Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost, sám jsem pořádně nevěděl co čekat, proto jsem asi při cestě do kina byl plný rozpaků a obav, ale zbytečně. Pro ty, kteří snášeli v pohodě předchozí díly, bude i pátý díl stejně kvalitní. Natočen a sestříhán je jako všechny díly více než kvalitně, kamerové filtry, syrovost, litry krve. Příběh odhaluje další spojitosti z minulosti a přitom tvoří ještě svojí dějovou linií, která je také povedená a opět dokazuje, že „SAW“ nezabíjí, ale dává na výběr a možnost přežít. Konec byl povedený. Brutalita není nějak nesnesitelná, jedině hned první scéna mi připadala hodně „gore“ povedená ;-) a trošku více brutální než by musela být. Pořadí z hlediska kvality: SAW 1, SAW 2, SAW 5, SAW 4, SAW 3. Další díly klidně uvítám ;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak zase trochu jinak, ale přesto úplně stejně. Jigsaw by se dal přirovnat k nesmrtelnému, které obchází neviditelný a připravuje všechny možné pasti na zkažené lidstvo... a mě se to líbí. Přestože je Jigsaw už opravdu hodně recyklovaný (100x vymačkaný citron....) bez jeho hlasu si dokáže divák Saw těžko představit a upřímně, možná ani nechce. Tentokrát je krev a nechutnosti na mnohem nižší míře než dříve a to je ku prospěchu, i když se děj stále nepřibližuje překvapivým koncům prvních dílů, což mě dost mrzí. Do příště doufám v nějakou inovaci, opět starý dobrý videoklipový styl a v Jigsawův hlas z jeho kryogenní komory, kde odpočívá a plánuje svá "další díla". PS: proč jsou na plakátech ty sestřičky a ve filmu nic? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen opět mírné zlepšení. Přichází na scénu dvojice detektivů, která si trošku začně šlapat na kuří oka. Detektiv Hoffman mých sympatií příliš nepobral, nicméně účel světí prostředky a je třeba pokračovat ve hře. Takže zde máme pětici lidí, kteří se musejí rozhodovat kdo další odpadne a ve druhé dějové rovince to končí krásnou lisovací scénou. Upřímně jsem velmi rád, že ze série odešel režisér minulých tří dílů a na scénu nastupuje někdo jiný. 50% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

K dokonale šokující jedničce se nebudu vracet. Dvojka až čtverka si podle mě vůbec nezaslouší posměšky, protože jsou vzácně vyrovnané a celkem slušně udělané. Ostatně to jsem už shrnul v koemntářích náležícím přímo ním. Ale co má být herdek tohle? Naprosto zbytečná nastavovaná kaše ve které se nedozví divák vůbec nic nového nebo šokujícího. Největším problémém tohoto dílu je že se bojí uplně opustit mrtvého JigSawa a stálo ho sem ve flashbackcích cpe. Ve čtverce se tímto stylem doplnilo hodně zajímavých děr v mytologii, ale tohle?! Tentokrát je to shuk scén co jen opakují dávno vyřčené v tom lepším případě. V tom horším rozšiřují kosmos Saw dotáčkami scén, které si divák měl možnost domyšlet z předchozího příběhu. Ano skutečně to co bylo v minulých dílech jen vyřčeno nebo nahozeno, je tady pěkně polopaticku natočeno a tvoří vatu minimalně o délce 20ti minut. Navíc samotné pasti mají tentokrát jen minimalní prostor a většinu děje tvoří ospale natočené detektivní pátrání a dovysvětlování předchozího děje. Brrr. Te´d jsem si teprve poprvé uvědomil že sleduji už několikáté sériově vyrobené pokračování zavedené značky. Teprve ted si Saw zaslouží výsměch podobný tomu co doprovází 6,7,8 díl Hellraisera či Pátku třináctého. A teď snad teprve mnoha lidem dojde že Saw 2 až 4 jsou celkem slušné filmy. Bohužel nemůžu Pile s pořadovým číslem pět dát třeba odpoad, protože na to je zase řemeslně dobře zvládnutá a neobsahuje žádné chyby. Jen se modlím aby se tvurci dalo pro příště dohromady a nakopli naši milou kotoučovou pilu zpět k výšinám a neposlai ji naopak do bahna k přežívajícím živořícím novým Highlanderům, Hellraiserům, Halloweenům a kdoví čem udalšímu mířícímu rovnou na DVD. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost brutál horor. Páté pokračování je po slabé čtyřce dost našlapaná, temná, brutální a krvavá jízda, která ani na chvíli nepolevuje, navíc je přehledně a zajímavě natočená, což bych od střihače David Hackla opravdu nečekal. Už úvodní brutál scéna dává jasně najevo co bude následovat. V popředí stojí tentokrát zvrhlý detektiv Mark Hoffman v podání Costase Mandylora, který převzal krvavou práci po skládačkovém vrahovi Jigsawovi, který je po smrti, a tak jsme svědky, kdy prostřednictvím flashbacků a četných retrospektiv je detektiv postupně zasvěcován charismatickým Tobinem Bellem do krvavé práce, jejíž cílem je náprava hříšníků. A i na ty v tomto díle dojde. A bude jich rovnou pět v čele se zajímavou Julií Benz a budou se muset dostat z temného bludiště pastí, které jsou velmi důmyslné, aby vyproštění z nich bylo co nejnáročnější. A aby toho nebylo málo, jde po zkorumpovaném detektivovi jeho kolega agent Strahm v podání Scotta Pattersona, který tuší odkud vražedný vítr vane. O nápaditost a napětí v této krvavé hře není nouze a pátý díl mě opravdu bavil i v mnohém příjemně překvapil a tahle přichystaná past byla fakt působivá hororová smršť. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama