Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Psema 

všechny recenze uživatele

Největší hororová nuda od... Saw IV. Miluji první díl, dvojku jsem si bez problémů užil, ale od té doby to s touhle sérií frčí dolů jako na tobogánu. A pětka nemá k pomyslnému dnu skutečně daleko. Stačí jen ještě víc přitlačit na demenci, vyměnit necharismatické herce za otravné komparzisty a vybrat mnohem neoriginálnější pasti. Dávám tomu dva díly a James Wan začne koulet očima z toho, do jakých výkalů se jeho dítě propadlo. Pokud už to nedělá poslední tři roky. Největší žánrový blivajz letošního roku nicméně zná své jméno. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen opět mírné zlepšení. Přichází na scénu dvojice detektivů, která si trošku začně šlapat na kuří oka. Detektiv Hoffman mých sympatií příliš nepobral, nicméně účel světí prostředky a je třeba pokračovat ve hře. Takže zde máme pětici lidí, kteří se musejí rozhodovat kdo další odpadne a ve druhé dějové rovince to končí krásnou lisovací scénou. Upřímně jsem velmi rád, že ze série odešel režisér minulých tří dílů a na scénu nastupuje někdo jiný. 50% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nemít vedle sebe v kině příjemnou společnost, jdu s hodnocením ještě níž. Naprosto tuctová a podprůměrná detektivka s jedním, maximálně dvěma zajímavými a zapamatovatelnými momenty. Myšlenková koncepce prvního dílu ztracena někde v nenávratnu a ze série se stala prachsprostá továrna rýžující dolary, jako obvykle. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší paradox pátého Saw tkví v tom, že třebaže je provázáno zejména s prvním Saw více než díly předchozí, tak nutnost jejich znalosti je zde nejmenší. Divák si totiž nebude všechny ty rádoby vysvětlivky minulosti obtížně doplňovat do předchozích dílů, nýbrž je složí jen k sobě tak jak jsou, jakožto útržkové flashbacky podkládající pouze příběh Saw V, nikoliv celé série. Ovšem znechucení filmem nepramení z lenosti, či zapomětlivosti, Saw V nabourává to, co před tím už jednou dávalo jakš-takš smysl a samotné nepřináší nic převratného. Opět pár brutálních smrtí, povrchní děj, do kterého by se zase dalo vložit x vsuvek a flashbacků a nezajímavé a nepropracované postavy... Tudíž jedinými diváckými atrakcemi zůstávají působivý závěr (z kterého lze vyvařit 10 dalších Saw) a brutalita s krví, která snad nikdy neomrzí... 4/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama