Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle dílu jsem se dost dlouhou dobu vyhýbal. Jednak proto, že čtyřka byla dost ubohá a trapná, jednak proto, že tuhle sérii považuju za mrtvou již od třetího dílu. A dnes přišel ten den, kdy jsem si řekl, že tomu dám ještě šanci. A světe div se, nebylo to tak strašný, jak jsem čekal. Jistě, příběh je už tak recyklovaný, že nám nemá téměř co nabídnout, ale je to MNOHEM snesitelnější a lepší než ona zmiňovaná 4. Ale přesto nemůžu dát víc jak 40 %. Možný důvod je v tom, že zde bylo vysvětleno vše tak polopaticky, takže jsem se nemohl zbavit pocitu, že režisér/scénárista pochybuje o divákovu IQ. Takže, pokud fakt nemáte cokoliv jiného na práci, znáte tuto sérii a jste ochotni tomu věnovat 1 a půl hodiny života, tak v lepším případě vás to zabaví. V tom horším... si už nezahrajete další hru... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Největší hororová nuda od... Saw IV. Miluji první díl, dvojku jsem si bez problémů užil, ale od té doby to s touhle sérií frčí dolů jako na tobogánu. A pětka nemá k pomyslnému dnu skutečně daleko. Stačí jen ještě víc přitlačit na demenci, vyměnit necharismatické herce za otravné komparzisty a vybrat mnohem neoriginálnější pasti. Dávám tomu dva díly a James Wan začne koulet očima z toho, do jakých výkalů se jeho dítě propadlo. Pokud už to nedělá poslední tři roky. Největší žánrový blivajz letošního roku nicméně zná své jméno. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +napětí, zpracování, skvělé hudební téma na závěr -možná až moc krátké, postavy měli být více představeny/// Kupodivu jsem se dostal k pátému dílu, aniž bych předtím viděl 2,3 a 4. Proto jsem měl při sledování jistý handicap. Přesto jsem se na to dokoukal a věru zas tolik jsem se v ději neztrácel. Dobrá atmosféra a zajímavý závěr tomu jen napomohli. Jsem zvědav jestli přehodnotím po zhlédnutí předešlích dílů./// Celkem 70%/// ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno jestli to má myšlenku (ano i ten první díl). Je mi jedno jestli je to strašidelný (tudíš správný horor). Jsou mi ukradený úplně všechny důvody, proč by tahle série měla být dobrá. Pro mě je to jen směsice odporných brutálních vražd. Dokonalý návod na zabíjení. Z vyprávění mě stačilo slyšet (nevím ve kterých dílech to přesně bylo) o scéně s injekčníma stříkačkama, s vlastním vydloubnutím oka (jinak smrt), s pitváním svého partnera, který má být podle všeho mrtev (jinak smrt). Smůla že se probere uprostřed prohlížení jeho střev vlastní holkou... Nechutné! Odporné! Ohavné! Strašné! Zrůdné! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller, ktorý je už piatym dielom tejto kultovej série. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi Hoffmanovi, ktorý sa rozhodol pokračovať v hrách aj po smrti Jigsawa, ale na stope mu je druhý skúsený detektív, ktorý vie, že hra pokračuje a práve je päť rôznych ľudí uväznených v komplexe s niekoľkými pascami a tí urobia všetko preto, aby prežili. So spracovaním som nadmieru spokojný, oproti dvom predchádzajúcim dielom je to výrazný pokrok, tempo je svižné, bez jediného hluchého miesta, opäť sú výrazné dve línie, detektívna a hororová a obe sú zvládnuté výborne a navyše postava Hoffmana mi veľmi sedí, má tu dostatok priestoru, poteší jeho motivácia začať s hrou, do tejto série priniesol výrazné oživenie. Síce tých flashbackov je tu možno trochu moc, ale nemám s tým problém. A musím pochváliť aj záver, síce už nepôsobí až tak prekvapujúco, ako v prvých dvoch dieloch, ale páči sa mi. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak sú výborné. Nájde sa tu niekoľko skvelých pascí a samozrejme aj drsných úmrtí, či už veľmi dobrý úvod, nekompromisný záver alebo aj prvá a posledná skúška pri piatich unesených. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tobin Bell už samozrejme ustúpil do úzadia, ale pri takto pokročilom diely v sérii je to len plusom, najviac poteší samotný Costas Mandylor ako spomínaný detektív Hoffman, bavil ma aj jeho hlavný protivník Scott Patterson, oživenie prináša aj Jigsawova žena Betsy Russell a z unesených najviac zaujme Julie Benz. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tejto série, takže spokojnosť. Osobne mám práve tento piaty diel z celej série najradšej, samozrejme už to nemôže byť také prekvapivé a originálne ako jednotka, ale má veľmi zaujímavé obe línie, skvelé pasce a svižné tempo, ako celok mi sadol z celej série najviac. 78% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno