Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle dílu jsem se dost dlouhou dobu vyhýbal. Jednak proto, že čtyřka byla dost ubohá a trapná, jednak proto, že tuhle sérii považuju za mrtvou již od třetího dílu. A dnes přišel ten den, kdy jsem si řekl, že tomu dám ještě šanci. A světe div se, nebylo to tak strašný, jak jsem čekal. Jistě, příběh je už tak recyklovaný, že nám nemá téměř co nabídnout, ale je to MNOHEM snesitelnější a lepší než ona zmiňovaná 4. Ale přesto nemůžu dát víc jak 40 %. Možný důvod je v tom, že zde bylo vysvětleno vše tak polopaticky, takže jsem se nemohl zbavit pocitu, že režisér/scénárista pochybuje o divákovu IQ. Takže, pokud fakt nemáte cokoliv jiného na práci, znáte tuto sérii a jste ochotni tomu věnovat 1 a půl hodiny života, tak v lepším případě vás to zabaví. V tom horším... si už nezahrajete další hru... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tu už som sa vážne strácal v deji a potvrdilo sa mi, že je dobre, že som prvým trom dielom dal 3* (aj keď ma až tak veľmi nebavili), lebo štvorka (a dnešná päťka) sú naozaj o triedu horšie. Objavuje sa síce Jigsaw v početných flashbackoch, ale už to nie je ono. „Súčasný“ dej je napriek nechutnosti pascí o ničom, postavy hysterické a nesympatické, dialógy majú ku klenotom strieborného plátna sakra ďaleko a miestami sa tu tak ziapalo, až som toho fakt mal po krk a boleli ma z toho uši. Za najväčší problém Saw 5 považujem hrozne nezaujímavé dve mužské postavy, ktoré sa na seba podobajú, takže som miestami nevedel, na koho sa práve pozerám (!). Páči sa mi nekompromisnosť série (čo sa týka likvidácie dôležitých kladných postáv) + prekvapivé konce (teraz neriešim, či mali dávali logiku), ale päťka ma nebavila. Ale rád som videl Drakea z Votrelcov. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost, sám jsem pořádně nevěděl co čekat, proto jsem asi při cestě do kina byl plný rozpaků a obav, ale zbytečně. Pro ty, kteří snášeli v pohodě předchozí díly, bude i pátý díl stejně kvalitní. Natočen a sestříhán je jako všechny díly více než kvalitně, kamerové filtry, syrovost, litry krve. Příběh odhaluje další spojitosti z minulosti a přitom tvoří ještě svojí dějovou linií, která je také povedená a opět dokazuje, že „SAW“ nezabíjí, ale dává na výběr a možnost přežít. Konec byl povedený. Brutalita není nějak nesnesitelná, jedině hned první scéna mi připadala hodně „gore“ povedená ;-) a trošku více brutální než by musela být. Pořadí z hlediska kvality: SAW 1, SAW 2, SAW 5, SAW 4, SAW 3. Další díly klidně uvítám ;-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate je to až kolosálne smiešna blbosť plná prekombinovaných zvratov, ktoré dávajú vždy iný zmysel udalostiam, ktoré sa v minulosti udiali (skoro ako záverečné vysvetľovačky z Vreskotov odpálené na kvadrát). Ako fanúšika naratívu hororových pokračovaní ma to fascinuje, ale po čisto filmovej stránke je to sterilná nuda na úrovni direct-to-dvd flákov. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno