Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějová linie se sice kolem Jigsawa pořád dokola omotává a nedokáže se ho pustit (při Bellově neutuchajícím charizmatu se snad ani není čemu divit), ale vyšetřovací odbočky a překvapivě dobře fungující "dlouhá" past nějakým zvláštním způsobem fungují lépe než celý předchozí díl dohromady. Byla to sice labutí píseň, ale ona lehká spokojenost za to (bohužel naposledy) stála. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria pokračuje. Keď som ju po tretej časti už pochovával, tak prišlo prekvapenie v podobe časti predošlej a ani piata časť nie je na zahodenie. Keby si séria udržiavala aspoň takúto priemernú kvalitu, tak by som bol spokojný. Brutalita uspokojí nadšenca krvavých kúpeľov a hlavne fanúšika celej série. Naozaj je dôležité aspoň trošku ovládať súvislosti predošlých dielov, našťastie ročné prestávky medzi nimi sú naozaj dosť dobre navrhnuté tak, aby si divák zapamätal aspoň ich hrubé obrysy. Hneď na začiatku, keď som mal ešte v ruke ovládač, Jigsaw predniesol svoje obvyklé 'make your choice' a ja som rád, že som nestlačil tlačítko stop. 60%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film jasně navazuje na čtvrtý díl. Následovníkem Jigsawa je Hoffman, který rozehrává další smrtelnou hru, kde bude bojovat celkem 5 lidí o svůj život. Herec Hoffmana Costas Mandylor mě dost zaujal, má své charisma, svojí chladnokrevost. Film má pomalejší pozvolné tempo, než v předchozích dílech. Asi změna režiséra. To ale nevadí, kravavých pastí je tu dost, nejvíc se mi líbil začátek, kdy kyvadlo rozřízlo napůl oběť. Ve filmu se mi nejvíce líbí dost flashbacků, které ukazují jak Hoffman po celou dobu spolupracoval s Jigsawm na všech pastí od začátku série. Tohle je jeden z nejzajímavějších dílů, které mají dost prvků mysteriozy. Konec naprosto dokonalej. Hudba skvělá jako vždy. 95% = ***** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama