Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

petero 

všechny recenze uživatele

Dobre, už sme dospeli k tomu, že obete sa samé nedočkavo zatvárajú do pascí („Zatvor tie dvere nech vieme čo na nás pripravil“). Aj tak atmosféra ujde, už to nie je také strhujúce ale scenáristom sa stále ešte podarilo posunúť Jigsawov príbeh ďalej. Gilotína je fajn, ostatné je viac menej smiešne ako voľne pobehujúce obete sa radšej kántria ako by porušili nastavenú pascu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Trap Attacks - Charlie Clouser ,2. True Believer - Testament ,3. Death And Destruction - Ministry ,4. What's Next - Filter ,5. Thanks Again, Again - Almighty ,6. The Banishment - Prong ,7. The Dawning Of Doom - Die Krupps ,8. Power Player - Clutch ,9. ugLi - Skinny Puppy ,10. Strangers - William Control ,11. Unlaced - Emilie Autumn ,12. Blood And Music - Fixmer/McCarthy ,13. Wizard Of Sextown - Revolting Cocks ,14. Date Of Expiration - Funker Vogt ,15. What It Takes - Charlie Clouser , ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller, ktorý je už piatym dielom tejto kultovej série. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi Hoffmanovi, ktorý sa rozhodol pokračovať v hrách aj po smrti Jigsawa, ale na stope mu je druhý skúsený detektív, ktorý vie, že hra pokračuje a práve je päť rôznych ľudí uväznených v komplexe s niekoľkými pascami a tí urobia všetko preto, aby prežili. So spracovaním som nadmieru spokojný, oproti dvom predchádzajúcim dielom je to výrazný pokrok, tempo je svižné, bez jediného hluchého miesta, opäť sú výrazné dve línie, detektívna a hororová a obe sú zvládnuté výborne a navyše postava Hoffmana mi veľmi sedí, má tu dostatok priestoru, poteší jeho motivácia začať s hrou, do tejto série priniesol výrazné oživenie. Síce tých flashbackov je tu možno trochu moc, ale nemám s tým problém. A musím pochváliť aj záver, síce už nepôsobí až tak prekvapujúco, ako v prvých dvoch dieloch, ale páči sa mi. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak sú výborné. Nájde sa tu niekoľko skvelých pascí a samozrejme aj drsných úmrtí, či už veľmi dobrý úvod, nekompromisný záver alebo aj prvá a posledná skúška pri piatich unesených. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tobin Bell už samozrejme ustúpil do úzadia, ale pri takto pokročilom diely v sérii je to len plusom, najviac poteší samotný Costas Mandylor ako spomínaný detektív Hoffman, bavil ma aj jeho hlavný protivník Scott Patterson, oživenie prináša aj Jigsawova žena Betsy Russell a z unesených najviac zaujme Julie Benz. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tejto série, takže spokojnosť. Osobne mám práve tento piaty diel z celej série najradšej, samozrejme už to nemôže byť také prekvapivé a originálne ako jednotka, ale má veľmi zaujímavé obe línie, skvelé pasce a svižné tempo, ako celok mi sadol z celej série najviac. 78% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak zase trochu jinak, ale přesto úplně stejně. Jigsaw by se dal přirovnat k nesmrtelnému, které obchází neviditelný a připravuje všechny možné pasti na zkažené lidstvo... a mě se to líbí. Přestože je Jigsaw už opravdu hodně recyklovaný (100x vymačkaný citron....) bez jeho hlasu si dokáže divák Saw těžko představit a upřímně, možná ani nechce. Tentokrát je krev a nechutnosti na mnohem nižší míře než dříve a to je ku prospěchu, i když se děj stále nepřibližuje překvapivým koncům prvních dílů, což mě dost mrzí. Do příště doufám v nějakou inovaci, opět starý dobrý videoklipový styl a v Jigsawův hlas z jeho kryogenní komory, kde odpočívá a plánuje svá "další díla". PS: proč jsou na plakátech ty sestřičky a ve filmu nic? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to přece jen o level víc než předchozí tři pokračování, třebaže všechno, co byste mohli vyčíst jim je i tu a pasti nebyly tak nechutné a i závěrečná vysvětlovačka byla poslabší. A Costas Mandylor (konečně se dozvídáme motivaci jeho postavy) je s tím svým zavilým výrazem na facku, ale potěšila sexy Julie Benz. Nicméně víc než na to nezajímavé pátrání bych se soustředil na tu zkoušenou partičku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama