Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ako som hovoril už v predošlom komentári u štvorky - naťahovačka, ktorá len zbiera prachy, ale stále ešte pozerateľná. Posledné diely už nie sú žiadna sláva, ale pozerať sa to ešte dá. Každá časť sa rozvíja dozadu (vo flasbackoch) aj dopredu a stále je to aspoň niečím zaujímavé. Celkovo je to slabý film, ale ako celok to funguje stále dobre. 55% - 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pasce sú opäť chvályhodne vymyslené, len pri tej poslednej by som osobne uprednostil smrť pri výbuchu v priebehu sekundy (ak som to správne pochopil) než tú tortútu, ktorej sme boli svedkami. Ono táto dejová línia je ale omnoho zaujímavejšia, vrátane momentu, kedy sa dozvieme, o čo v skutočnosti ide a pointy ohľadom spolupráce, než línie s nesympatickými agentami a skokmi do minulosti. Ale ide o sériu, ktorá má dávať zmysel ako celok, čo mne osobne zase až tak nesedí, radšej by som si po celý čas užíval priamočiary príbeh väzniteľov s nejakým tým prekvapením na konci. Každému, čo si zaslúži... ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Saw lze definovat jako novodobý hororový fenomén a úřady prý opravdu uvažují o tom, že měsíc říjen přejmenují na Pila. Avšak ačkoliv tržby vždy několikanásobně převyšují náklady na výrobu, rok co rok je pilka tupější a tupější (rozuměj výdělky se pravidelně snižují). Po čtvrtém dílu, který mě dost zklamal, jsem znovu našel odvahu a pustil si pátý zářez. A s úlevou konstatuji, že se mi líbil více než ten předchozí. Nejspíš to bude tím, že toto pokračování se hodně soustředí na zacelení děr a dokreslení několika načrtnutých obrazů v celém příběhu. Uvidíte věci z jiných úhlů a pohledů. Flashbacky jsou také jedinou možností, jak nyní zakomponovat do dalších dílů postavu Jigsawa, kterého zahrál opět charismatický Bell. Trochu vyčpěle působí zdejší pasti, snad kromě té první a poslední. Saw 5 mi docela dobře zapadá do žánru detektivek, zároveň ji ale taky vnímám jenom jako částečnou spojnici mezi předchozími díly a nikoliv jako díl samostatný, protože příběh v podstatě posunula o nepatrný kousek. Za rok tu máme pasti, krev a toporného Mandylora v šestém vydání. 50% Děkuju uživateli Tom Riddle za přehledné vpravení do celého zašmodrchaného Saw příběhu. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Po přelomové jedničce, uspávací dvojce a silně sračkoidní trojce jsem se vloni náhodou nachomýtl ke čtyřce a byl jsem natolik příjemně překvapen, že jsem pětku dokonce vyhledal sám. Sice se nejedná o žádný zázrak, ale bronzovou medaily mezi dosud natočenými díly získává pětka s přehledem a já nemám problém s udělením příjemných 50% pro vcelku neškodný a solidní kousek, po kterém mě šestka i docela láká, což by mě teda po dvojce a hlavně po trojce nenapadlo ani kdyby nevim co. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Největší hororová nuda od... Saw IV. Miluji první díl, dvojku jsem si bez problémů užil, ale od té doby to s touhle sérií frčí dolů jako na tobogánu. A pětka nemá k pomyslnému dnu skutečně daleko. Stačí jen ještě víc přitlačit na demenci, vyměnit necharismatické herce za otravné komparzisty a vybrat mnohem neoriginálnější pasti. Dávám tomu dva díly a James Wan začne koulet očima z toho, do jakých výkalů se jeho dítě propadlo. Pokud už to nedělá poslední tři roky. Největší žánrový blivajz letošního roku nicméně zná své jméno. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)
  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama