Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pasce sú opäť chvályhodne vymyslené, len pri tej poslednej by som osobne uprednostil smrť pri výbuchu v priebehu sekundy (ak som to správne pochopil) než tú tortútu, ktorej sme boli svedkami. Ono táto dejová línia je ale omnoho zaujímavejšia, vrátane momentu, kedy sa dozvieme, o čo v skutočnosti ide a pointy ohľadom spolupráce, než línie s nesympatickými agentami a skokmi do minulosti. Ale ide o sériu, ktorá má dávať zmysel ako celok, čo mne osobne zase až tak nesedí, radšej by som si po celý čas užíval priamočiary príbeh väzniteľov s nejakým tým prekvapením na konci. Každému, čo si zaslúži... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw V je absolútne neprístupný pre nového diváka – v lepšom prípade mlčky odíde, v horšom nadáva. Fanúšikovia budú ako-tak spokojní, pretože Saw sa už dávno prehuplo do dvojice rovín. Po prvé, neboráci v núdzi riešia vražednú pascu a pár z nich to schytá. Po druhé, autori už začínajú presúvať pozornosť z bezduchých vrážd do vlastnej mytológie série, ktorú neuveriteľným spôsobom komplikujú, vracajú sa o jeden a pol dielu vzad, aby potom rozbehli dianie vpred. Podľa môjho názoru sa od 4 časti táto séria dosť výrazne zmenila a nemôžem povedať že k horšiemu. Už to ani tak nieje o Jig Sawovi ale o Markovi Hoffmanovi, ktorého hrá naozaj skvele Costas Mandylor a tiež o Petrovi Stramovi ktorého hrá taktiež úžasne Scott Petterson. Mňa každá časť niečím upútala a tieto dve postavy som si obľúbil. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobné jako čtyřka a kvalita dolů nejde. Pořád se na to dá koukat. Podle mého názoru je tento díl celkem brutální, určitě masakrálnější než dva předchozí. Řezání rukou, sekání hlav, lámání kostí vás docela znechutí, ale to k SAW patří a je to sice hnusné, ale na druhou stranu by bez toho film nebyl tím čím býval. Potoky krve opět tečou, děj je docela zajímavý, ale už se v tom trochu ztrácím, protože si přesně nepamatuju co bylo v předchozích dílech. Konec je zajímavý a nečekaný, uvidíme co nám přinese šestka. 55% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějová linie se sice kolem Jigsawa pořád dokola omotává a nedokáže se ho pustit (při Bellově neutuchajícím charizmatu se snad ani není čemu divit), ale vyšetřovací odbočky a překvapivě dobře fungující "dlouhá" past nějakým zvláštním způsobem fungují lépe než celý předchozí díl dohromady. Byla to sice labutí píseň, ale ona lehká spokojenost za to (bohužel naposledy) stála. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost, sám jsem pořádně nevěděl co čekat, proto jsem asi při cestě do kina byl plný rozpaků a obav, ale zbytečně. Pro ty, kteří snášeli v pohodě předchozí díly, bude i pátý díl stejně kvalitní. Natočen a sestříhán je jako všechny díly více než kvalitně, kamerové filtry, syrovost, litry krve. Příběh odhaluje další spojitosti z minulosti a přitom tvoří ještě svojí dějovou linií, která je také povedená a opět dokazuje, že „SAW“ nezabíjí, ale dává na výběr a možnost přežít. Konec byl povedený. Brutalita není nějak nesnesitelná, jedině hned první scéna mi připadala hodně „gore“ povedená ;-) a trošku více brutální než by musela být. Pořadí z hlediska kvality: SAW 1, SAW 2, SAW 5, SAW 4, SAW 3. Další díly klidně uvítám ;-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 113,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama