Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Ve stručnosti - nebál bych se SAW V označit za lepší než dva předešlé díly série, kde se kal dna hororové tvorby pomale blížil. I když jde i nyní o absolutně nevzrušivou řezničinu (vzal jsem si k filmu talíř s jídlem a spokojeně hltal zatím co film plynul..), nemá zase tak hloupý příběh (rozuměj v rámci žánru, kde se zázraky nečekají a ani nedějí!) a provázanost s předešlým průběhem docela funguje a pořád se něco dalšího rozkrývá. Škoda, že finále není silnější. ___ Přestat SAW točit jako krvavě hororovou sérii (v podstatě nefunkční, protože nestraší/nehnusí se) a více rozpracovat slabé thrillerové linky, možná bych nebyl proti zaokrouhlit celek na deset dílů... :-)) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

A dalšie otázky a otázniky. Už ma ani nebaví o tom polemizovať a hľadať súvislosti či chyby ,medzi jednotlivými dielami a ich prepojeniami. Pasce sú cool, Tobin Bell stále pútavo mudruje a šoky na konci jednotlivých dielov dokážu prekvapiť. To, že je SAW seriál ktorého časti vychádzajú raz ročne ste si už asi všimli, ale tento diel si hned po konci pýta šestku. Stále len dalšie otázky a málo odpovedí. Dúfam, že sa jedného pekného dňa dočkám aj rozuzlenia. Saw V nie je dobrý ako napr. prvé tri diely, ale stále nie je hrozný.. dobre sa naň pozerá a 55% si zaslúži. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší paradox pátého Saw tkví v tom, že třebaže je provázáno zejména s prvním Saw více než díly předchozí, tak nutnost jejich znalosti je zde nejmenší. Divák si totiž nebude všechny ty rádoby vysvětlivky minulosti obtížně doplňovat do předchozích dílů, nýbrž je složí jen k sobě tak jak jsou, jakožto útržkové flashbacky podkládající pouze příběh Saw V, nikoliv celé série. Ovšem znechucení filmem nepramení z lenosti, či zapomětlivosti, Saw V nabourává to, co před tím už jednou dávalo jakš-takš smysl a samotné nepřináší nic převratného. Opět pár brutálních smrtí, povrchní děj, do kterého by se zase dalo vložit x vsuvek a flashbacků a nezajímavé a nepropracované postavy... Tudíž jedinými diváckými atrakcemi zůstávají působivý závěr (z kterého lze vyvařit 10 dalších Saw) a brutalita s krví, která snad nikdy neomrzí... 4/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zdravím vás agente Strahme. Pokud slyšíte tohle, tak jste konečně našel to, co jste hledal..... Ať si kdo chce co chce říká, metody Jigsawa jsou účinné. Tenhle SAW je trochu jinej. Je o souboji dvou agentů, o zásadách a o tom, jak to dopadá, KDYŽ VÍTE a je vám to k hovnu. To vše za doprovodu kapající krve a ozubených kol. Když už jsem vydržel až sem, tak VI. dám taky! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Doma ctíme pravidlo, že správná vana nemá být plná vody, ale krve. 2.) Mám ve skautu na starosti ,,bojovky“. 3.) Budu vědět co dělat, když je dědictvím truhla. 4.) Po večerech doma skládáme puzzle z lidské kůže. 5.) Často přemýšlím, za jakou cenu jsem ochoten přežít. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od čtyřky malé, ale rozpoznatelné zlepšení se. Všechny tři dějové linky se rozjíždějí nadějně a v úvodu mě mile potěšil odkaz na Jámu a kyvadlo. Bohužel, i nadále pokračuje neskutečně přeplácaná scenáristická matematika, což se projevilo zejména na nevhodném propletenci tří dějových linií, které chvílemi nechávají diváka ve zmatku. Pátrání agenta Strahma je nezáživné a flashbacková linka s Hoffmanem podtrhuje další chorobu této série - nedostatek vlastní invence je nahrazován úpravami a doplňováním událostí z předchozích dílů. Z původní one man show se už bezmála stává práce organizované skupiny zločinců (vlastně bych se nedivil, kdyby se v desátém díle provalilo, že za jménem Jigsaw stojí půlka města). Pryč je dávno kouzlo šílence, který trestal své oběti tím, že je nechával v dilematu, zda zemřít, či obětovat to, čím se provinili. Brutalita je stále samoúčelnější a původní schéma už ani s takovými úpravami nefunguje. Poslední linie s pěticí lidí, putujících tak trochu ve stylu druhého dílu místnostmi plnými nástrah, je paradoxně nejzábavnější, ačkoliv postrádá jakýkoliv scenáristický podklad a chování postav je občas přinejmenším zvláštní. Pro pastičkáře další update série, pro neznalce nepochopitelná šmodrchanice se spoustou krve a pro běžného diváka další důkaz, že při třískání peněz z dojné krávy je někdy lepší nechat původní produkt spát... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama