Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Ne úplně typický role pro J.Cagneyho i když to tak z počátku vypadá, to je ale jen chvilkové zdání, protože časem se z toho stává docela slušné drama o tom že válka dokáže změnit ať už v dobrém či zlém leckoho. 65%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vojnová dráma z prvej svetovej vojny rozoberá predovšetkým otázku zbabelosti. A robí to tým najlepším sposobom. Antihrdinom príbehu je pouličný bitkár Plunkett ( ako vždy výborný James Cagney ) a my sledujeme jeho frajerský príchod do výcvikového tábora, samotný výcvik a napokon zlyhávanie v samotnom boji. Snímok je vierohodný, realisticky natočený a má vcelku slušné tempo. Záver je však už len obyčajnou propagandou, čo mi pripadalo zbytočné. Tretí komentár. ()

Reklama

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Za chyby se platí, zvláště ve válce. O tom se přesvědčí i irský potížista a zbabělec Jerry Plunkett. Díky svému zbabělému chování se dostane až před popravčí četu. Film mi přišel poměrně reálný a některé scény celkem mrazivé. První polovina ve výcvikovém táboře mi přišla poměrně rozvláčná, ale s příchodem na frontu se vše změní a film nabere až nečekaného tempa. Díky tomu vyzní mnohem lepším dojmem než Sergeant York, který má mít podobnou výpovědní hodnotu. Pokud by jste chtěli doporučit nějaký starý, kvalitní, válečný film o WW1, zkuste se podívat po tomto. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Četař York i tento film se vrací do doby 1.světové války, ale ve skutečnosti je propagandistickou přípravou na vstup USA do dalšího evropského konfliktu. Režisér mu vtiskl přímo ďábelské tempo, nastolené už v úvodní- výcvikové- části. Cagney hraje irského pouličního rváče, chytráka nerespektujícího autority, který se ovšem v zákopech projeví překvapivě jako zbabělec a (opakovaně!) zaviní smrt několika svých spolubojovníků. Až (katolický) polní kaplan (Pat O´Brien, samozřejmě) v něm vybudí hrdinu. Režiséry Forda, Hawkse nebo Curtize znají aspoň někteří, Keighleyho skoro nikdo. Škoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Herbert Anderson v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama