Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne někde na Zemi v daleké budoucnosti se probudí dvě existence, které trpí ztrátou paměti. Lidské tělo, které má místo hlavy retro televizi, a sexy žena, která má kolem pravého oka podezřelou skvrnu. Proto se navzájem pojmenují Retro a Pandy a jelikož jsou úplně nazí, rozhodnou se jít získat oblečení. To se jim povede, ale jen díky malému překročení zákona. Při útěku před spravedlností je nakonec chytí a posílají do věznice na polorozpadlém Měsíci, kde celý příběh teprve začíná... (Baťka)

(více)

Recenze (33)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Retro a Pandy jsou opravdový hovada se slovníkem českého dlaždiče. Opravdu se budete smát té přihlouplé abstraktně-debilní grafice. Kolikrát na obrazovce probíhá takový zmatek, až mi to připomínalo matějskou pouť v hodině večerní... Je tu všechno na co máte zrovna chuť. Automobilová honička po střechách mrakodrapů, plně automatické vězení, roboti, střelba ze všech možných typů zbraní a plno krve. Samozřejmě nechybí výborná zápletka a dokonalý padouch, kterým je tentokrát žena. A vůbec nejlepší na celém Dead Leaves je prostě konec a titulky typu RA-TA-TA-TA... Tohle opravdu nemá obdoby. Jen houšť! 9/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda - explozivní tempo vyprávění, ve kterém není čas na logiku, jen na výbuchy, sex a rány pěstí. Yennem zmíněné vězení je zřejmě střižené podle Chaplinovy Moderní doby, automatizované je všechno, včetně vyměšování. Šílené, bizarní, ujeté - takové jsou Dead Leaves. Pop-artová komiksová stylizace, nad kterou by se jistě usmíval takový Karel Saudek či Roy Lichtenstein. BLAM! TAKKA TAKKA! WHAAM! Slabší ****. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Dobrá ujetina pro každou chvíli. Push the tempo! by mohl být slogan tohoto krátkého filmku :-) Režisér si tam úžasně vyhrál a po stylu FLCL, Tengen Toppa Gurrel Lagann, navodil naprosto bizardní a ujetou atmosféru :-) Další počiny typu Panty & Stocking jsou vedeny v podobném tempu. Celkově jsem se ani chvilku nenudil, ale nejspíš se k tomu už nevrátím. Jednou stačilo. Verdikt: 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kinetika vyprávění vyhnaná ad absurdum v hyperakčním stylu, který svou vizuální zběsilostí a agresivitou vymačká divákovy oči jako citron a do mozku mu vypálí díru zvící kráteru středně velké sopky. Ve standartním filmu by stejný příběh zabral nejméně dvojnásobnou stopáž a pak by měl i nějakou logiku. Ve standartním filmu by se obraz tak často nesléval v sytě barevné geometrické útvary prudce se převalující přes sebe. Ve standartním filmu by se nevystřílelo více munice než v celé korejské válce. A... ve standartním filmu by patrně také nesouložil cyborg s mutantkou skrz svěrací kazajky. Onen standartní film by ovšem byl neporovnatelně méně zábavný než je Dead Leaves. 8/10 ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Retro (on) a Pandy (ona) (mimochodem, skvělá jména) se jednoho dne probudí na Zemi nazí a bez vzpomínek. Jako první je trápí prvně jmenované, avšak k odění a jinému vybavení si dopomohou poněkud nelegální cestou, pročež je čeká nucená výprava do vězeňské kolonie Dead Leaves. Seriál je plný přehnaných soubojů, hektolitrů krve, stovek bezejmenných mrtvol, tun nábojů, ovšem najdou se zde i romantické momenty:-) To vše ve svérázném grafickém zpracování. Imaiašiho práce na FLCL se nezapře. 7+/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama