Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 335)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nečakala som nič veľkolepé a Jimove ,,svalové kompetencie" nie sú ničím prevratným. Na druhú stranu, je to tak uvoľňujúce a zábavné, že som nemohla uveriť, že je Jim stále tak atraktívny chlap. Výsledok? Bola som veľmi milo prekvapená. Prehodnotím svoj život, aby som neskončila zabarikádovaná vo svojom domácom hniezdočku? Komediálne odsúdenie introvertne zmýšľajúcich ľudí. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka na zlepšení nálady. Nic víc, nic míň. I když mám Carreyho mnohem raději v charakternějších rolích, i jeho gumový ksicht má něco do sebe a i když Yes man je jen obyčejný popcorn střední velikosti na jedno zkouknutí, nedá se mu upřít skvělá atmosféra a dobrá nálada, kterou šíří. Když někdy bude pršet, budete se nudit a nebudete vědět, jak to změnit, řekněte "ano" tomuhle filmu. Nemusíte být zklamaní, když víte, co od něj čekat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Áno, aj ja hovorím filmu a otázkam na jeho kvalitu veľké 'JES'! Všetci vieme, že nám Carrey postupne dokazuje, že vie divákov zabaviť už aj bez svojich vychýrených grimás a ksichtov vo vážnejších žánroch. Ale že sa mu konečne podarí v naozaj vtipnej komédii, v ktorej dáva týmto úškrnom zvýšky zbohom, som naozaj nečakal. Inteligentnú zábavu striedajú milé, strelené a crazy scény, ktoré si ale udržiavajú svoj vysoký (etický) štandard. Základná pointa príbehu je jednoduchá ako facka a po jej prečítaní (trailery som vynechal) som sa obával prúseru, no zdá sa, že scenáristi sa nenechali zlákať vidinou dobre, no lacno a ľahko zarábajúceho príbehu. Príjemná je aj nenútená romantika, ktorá hrá v tomto srandou nabitom filme len druhé husle. Hrá ale čisto a ani na chvíľu nezačne otravovať, ale to je už zásluha Zooey Deschanel. 80%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Když Carl (Jim Carrey) sleduje v televizi horor a do toho mu volá jeho přítel Peter (Bradley Cooper), Carl se na mobil podívá, ztiší vyzvánění a telefon položí vedle sebe na pohovku. Vtom Peter zaklepe na dveře a když mu Carl otevře, tvrdí, že neví, kde má mobil, a proto nemohl jeho hovor příjmout. Peter tedy Carla prozvoní... a mobil se jako zázrakem objeví v jeho kapse. (Terez_Vv)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá při nočním vloupání do amfiteátru Hollywood Bowl, je "Can't Buy Me Love" od The Beatles. Slavná skupina na tomto místě koncertovala jednou v roce 1964 a dvakrát v roce 1965, zmíněná píseň pak v roce 1977 vyšla na albu "The Beatles at the Hollywood Bowl". (#47)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama