Reklama

Reklama

Odposlech

  • Itálie In ascolto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozčarovaný a zklamaný agent americké Národní bezpečnostní agentury, který byl odeslán, aby operoval na území Itálie, začíná mít pochyby o svém poslání. A situace zajde mnohem dál. Po čase se stává špiónem, který jde po krku agentuře, od níž sám zběhl. Vysoko v italských Alpách začíná jeho mise zaměřená proti futuristickému výzvědnému zařízení, největší odposlechové základně na světě. A v boji proti vlastním, elitně vycvičeným lidem mu může napomoci pouze solidní arzenál a vlastní důvtip. Mezinárodní konspirace vedená americkými tajným službami musí být okamžitě zmařena. Tváří v tvář se jí postaví Michael Parks jako agent James Wagley, muž, který se nezastaví před ničím v napínavém thrilleru z roku 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

O co tady, sakra, jde? Je téměř nemožné zpracovat scénář, kterému krom scénáristy a jeho poradců nerozumí asi nikdo další; postavy i herce nevyjímaje (což je patrné na často zmatené dramaturgii). Ale přesto a nejspíš i právě proto, že divák nechápe a nedokáže předvídat vývoj událostí, je tento snímek tak napínavý. Taky jsem pochopil, že paranoia definitivně přestává být psychiatrickou diagnózou a stává se schopností nezbytnou pro přežití v tomto přetechnizovaném světě. 62% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neotřele vystavěný thriller s americkou zápletkou a italskou lehkostí (humor podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství). Postavy jsou rozvrženy standardně: mladý hejsek kontra samotářský mazák s nešťastnou minulostí a dobrými konexemi; nestandardní je pramen většiny napětí, neboť „ty hodné“ (kteří až tak hodní nejsou) a „ty zlé“ (kteří pouze myslí tržně) povětšinou dělí – stejně jako v bourneovské trilogii – desítky kilometrů. Často ani netušené odposlouchávání kýmsi cizím vyvolá větší nervozitu než střelné zbraně, na něž v závěru jako vystřiženém z béčkové akce přesto dojde. Pokud snadno podléháte konspiračním teoriím, nejspíš po zhlédnutí Odposlouchávání promptně odpojíte pevnou linku a svůj mobil utopíte v nejbližší říčce. Varovné titulky před titulky naznačují, že filmaři chtěli nejen pobavit v technologiích méně zběhlého diváka, ale též vzbudit paniku, což je na podobně triviální podívanou přece jen příliš ambiciózní záměr. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Francesca Savelli nám opakovaně volá a mluví sama se sebou o sexu." To je ale podivné. Nicméně mě vždycky bavily konspirace, odposlechy, odborné finty a paranoia v prostředí plném aktivních i vyřazených agentů. Já jsem se při tomto odposlouchávání zkrátka pobavil i napnul a o to mi u filmů jde až v první řadě. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Odposlech, špionáže, tajné služby, sledování osob a narušení jejich soukromí. Další z řady "špehovacích" filmů tentokráte však jako nízkorozpočtový thriller, který však nabízí více než se zdá. A co že je na něm tak zajímavého, když né efekty za miliony dolarů? Je to především námět a myšlenka toho, že nejste jediní, kdo zná vaše tajemství. Další plus získává zajímavá kamera a máme z toho celkem zajímavé pokoukání, co na to říkate? 68% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který sice není nijak zvlášť originální, ale na druhou stranu je moc pěkně zahraný a natočený. Michael Parks i jeho syn James si své role fakt užívají a ani ostatní herci nejsou špatní. A režisér Martelli má evidentně talent. Pokud IMDb nelže, stál ten film něco ke třem miliónům dolarů. Takže vzkaz českým producentům je myslím jasný. Přestaňte točit ty vaše sračky a začněte přemýšlet. Je tak špatné, natočit místo dvou blbých filmů jeden dobrý, který by měl slušné šance na mezinárodní distribuci? No, ale vy si budete stejně točit ty vaše sračky o golfu nebo podle Máchy, takže proč se tu vlastně namáhám, že... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Maya Sansa získala od Viareggio EuropaCinema platinovou cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Giacomo Martelli získal na mezinárodním filmovém festivalu Taormina v Itálii cenu za nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama