Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro milovníky Járy Cimrmana a pamětníky, kteří si rádi přeříkávají slavné scény či hlášky, je tu jedinečný dárek! Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak připravili ďábělskou směs nejslavnějších scén ze všech divadelních her, co jich jen o slavném JC v průběhu čtyřiceti let vzniklo. Proplujte Divadlem Járy Cimrmana stejně zvesela, jako Jára Cimrman proplouval staletími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to pouze nostalgické připomenutí bez větší originality. Abyste si ho užili, musíte navíc všechny Cimrmanovy hry dobře znát, jinak se nemá smysl o něco vůbec pokoušet. Je trochu smutné vidět, že má Vondruška problém souvisle mluvit, ale kdo by to měl chuť vytýkat? Cimrmani nejsou žádné veskrze geniální dílo. Ne všechny hry se vydařily na maximum, ne všechny vtipy vyznívají, jak mají. Přesto je to ale velká zábava a vidět záznam téhle vzpomínkové hry (s tím, že už nebude žádný další záznam v plné sestavě), na mě zkrátka funguje. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Best of ukázka ze všech her vzniklých do roku 2007. A většinou v alternacích, které normálně neuvidíte ani neuslyšíte, takže v tomhle to má dost přidanou hodnotu, například potvrzuje to, že Karel Infeld Prácheňský je bez Svěráka opravdu poloviční. I bez toho všeho (dále například Hraběta jako hostinský z Mýtinky) by to ale bylo výborné, protože co by se na tom dalo zkazit? Průřez téměř celou Cimrmanovou tvorbou a ve většině případů je z jednotlivých her vybráno opravdu to nejlepší, navíc úplný závěr, ve kterém se střetávají různé postavy z různých her a pijí spolu nápoj zvláštní chuti, je famózní. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Ďábelská směs" těch nejslavnějších scén ze všech divadelních her Divadla Járy Cimrmana podle mého vypadal skvěle na papíře, ovšem ve skutečnosti se až tak nepovedl. Tomuhle "best of" totiž něco chybí, možná to je výběr scének, možná je chtělo jinak seskládat... nebo co já vlastně vím, zkrátka tomu podle mě něco chybí. Navíc, kadence střídání ukázek se s koncem představení neustále stupňuje, což orientaci moc neusnadňuje a spíš to celému "Ze Hry do Hry" ubližuje. Kdyby se kadence měnila průběžně, tak nemám problém, ale tohle zrychlování bylo tak trochu moc! :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si tímto snímkem připomněl geniální dílko několika geniálních lidí. Ačkoli nejsem fanouškem divadla, tak existuje pár her, na které bych klidně zašel. Všechny hry Divadla Járy Cimrmana mezi ně samozřejmě patří. Tohle dílko je vážně extrémně rychlým průletem těmi nejlepšími hrami. Vždycky mě spíše oslňovaly úvodní semináře než samotné hry. Výcuc je to ale parádní a připomnělo se mi několik báječných scének. Pro fanoušky zcela jistě povinnost. Ostatním zřejmě nemá co říct. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokus o takové benefiční "best of" představení, které se tak úplně nevydařilo. Jednotlivé scénky jsou vybrány a poskládány bez ladu i skladu a především bez šťávy v hereckých projevech. Klucí Cimrmanští nám již přesluhují a než se takto průměrně ohlížet za čtyřicetiletou historií, tak to snad raději vůbec. Pokud čekáte něco nového, originálního či prostě nějakou chytrou mystifikaci v nejlepším odkazu Járy, tak rovnou zapomeňte. Čekají vás pouze o třídu hůře přehrané scénky, které zná stejně každý nazpaměť. Dvě hvězdy spíše z úcty, jelikož Ze hry do hry samo o sobě je trapnost na n-tou. Pokud by někdo tvorbu Smoljaka, Svěráka a spol. neznal, tak by si o jejich humoru po právu mohl myslet pouze to nejhorší. Bohužel. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Záznam tohoto představení na DVD je bonus ke knize „Divadlo Járy Cimrmana – divadlo, které se proslavilo“. Samostatně oficiální DVD nikdy nevyšlo. (mnaucz)

Reklama

Reklama