Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle je Sparta! je jedna z těch (relativně) povedenějších parodií posledních let, která si opět bere na mušku množství známých filmů a osobností. Některé scény byly vskutku fekálie toho největšího kalibru, ale vzhledem k režisérské dvojici se není čemu divit - vlastně Friedberg a Seltzer natočili i mnohem horší věci. Zkrátka v rámci svého žánru jde o průměrnou záležitost, u které jsem se i několikrát opravdu zasmál. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kde udělali historikové chybu, když nezaznamenali, že lízátko, motorovku, paitball a jiné vychytávky vynalezli již ve Spartě, že tučňák býval zlá bestie a že ty hrozné americké soutěže, které se bohužel dostali už k nám, má taky své kořeny v historii… Místo toho se v dějepisu 9 z 10 studentů nudí k smrti, páč podstatné věci, jakože Sorbo už dávno není tím udatným Herkulem, v učebnici nenajdeš :o( A tak musíme poděkovat pánům Friedberg a Seltzer za jejich práci, díky které nám otevřeli oči, nebo raději zavřeli? ()

Reklama

ajuska odpad!

všechny recenze uživatele

Že já se na takové filmy vždycky ze zvědavosti kouknu... Může mi např. někdo vysvětlit, proč musí být v každé parodii z poslední doby breakdance taneční číslo? Jeho humoristický potenciál mi asi nějak uniká, protože já z podobných momentů cítím akorát trapnost dotaženou do neskutečné výše. O nechutnostech, příšerných rádoby fórech (často ještě přiblble polopaticky vysvětlených) a nefunkčních popkulturních odkazech (taky doslovně vysvětlených) se už radši ani rozepisovat nebudu. Pokud tohle má být směr novodobé parodie, tak se s tímto žánrem brzy rozloučím. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Jason Friedberg, Aaron Seltzer Jason Friedberg, Aaron Seltzer Christopher Lennertz Sean Maguire, Carmen Electra, Ken Davitian, Kevin Sorbo, Diedrich Bader, Method Man, Jareb Dauplaise, Travis Van Winkle, Crista Flanagan, Hunter Clary, Dean Cochran, Lauren Walsh, Kim Kindrick, Robin Atkin Downes, Natasha Blasick, Tiffany Claus, Phil Morris Všechny výše jmenované popravit i s celými rodinami, psy, morčaty....vše spálit, zničit, vymazat z matrik!!!! ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste! Kleju, ale mám proč. Jason Friedberg a Aaron Seltzer. Ti dva si prostě nedají pokoj. Už stačí to, že vytvořili dva filmy, které s hodnocením pod třicet vládnou s přehledem těm nejhorším filmům, co tady na databázi můžem vidět a oni se s tím nemažou a klidně točej parodie dál. Zajímalo by mě, kam tohle všecko povede. Parodie na jediný film. A ještě k tomu na 300. Sice jsem se tam občas zasmál, ale to byla opravdu výjimka. A další věc je ta, že jediný s čím autoři přicházejí, krom parodování "třístovky" je parodie samotných postav Ameriky současnosti a prakticky já nemůžu pochopit už vůbec nic. Teoreticky. Sice se to vydedukovat dá, ale je to tak blbý, až to není hezký. Ještě že to má takovou délku. Hodina a pár minut k tomu, alespoň se to dá vydržet. Hrůza hrůzoucí, už jen čekat, s čím příjdou příště. A těch nechutností pomalu přibývá a přibývá a těch opravdu povedených vtípků odchází do věčných lovišť samotné parodie, a ta se z toho všeho v dnešní době už horko těžko vyhrabe. Když budou v Americe vznikat takovéto zvěrstva tak o tom značně pochybuju. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Velikost zobáku zabitého tučňáka, který si Leonidas (Sean Maguire) nechá jako přívěsek, neodpovídá původní velikosti. (dc125)
  • Královna Margo (Carmen Electra) tvrdí, že obě její ňadra jsou pravá. Prsa Carmen Electry ale pravá nejsou. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, kdy jdou Sparťané na výpravu, nemají helmy. O několik scén později je však již mají. (dc125)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama