Reklama

Reklama

Detektív Jacob King (Steven Seagal) používa tvrdšie metódy, ale pri chytaní zločincov má vysokú úspešnosť. Práve zatkol Billyho Joea Hilla (Mark Collie), ktorý rád zabíja nožom. Spolu so svojím kolegom, detektívom Stormom Andersonom (Chris Thomas King), sa snažia chytiť sériového vraha, ktorého médiá nazvali Krvák a ktorý má na konte už niekoľko obetí. Vrah na svojich obetiach vždy zanecháva odkaz v podobe symbolu, ktorý v astrológii niečo znamená, a je mu jedno, či zabije ženu alebo muža. Jacob rozlúštil väčšinu symbolov, ale Krvák mu stále uniká. FBI poverí svoju agentku Frankie Millerovú (Holly Elissaová), aby Jacobovi a Stormovi pomohla s prípadom, ale Jacob k nej nie je veľmi zdvorilý. Agentka Millerová sa pýta Storma na zatknutie Billyho Joea Hilla, pretože sa sťažoval na neprimerané použitie donucovacích prostriedkov, Na základe tejto sťažnosti a odmietnutia svedka vypovedať je Billy Joe Hill prepustený z väzenia. Jakub správne tušil, že bude opäť zabíjať. Len neodhadol, že po pár minútach na slobode zabije troch ľudí. Jacob si zo správ od Krváka poskladá vetu, ktorá mu nedáva zmysel, a ide do knižnice v domnení, že je to úryvok z nejakej poézie. Knihovníčka prezradí Jacobovi, že je to text piesne skupiny, ktorá pravidelne hrá v malom klube. Jacob tam ide a od čašníčky sa dozvie, že text napísal Lazerus. Čašníčka mu ukáže Lazerusa (Michael Filipowich), ktorý sa dá na útek. Jacob ho prenasleduje, ale Lazerus utečie. Nechal však za sebou peňaženku a retiazku a z jeho vodičského preukazu sa Jacob dozvedel, že Lazerus Jones bol odsúdený za znásilnenie a polícia ho hľadá za porušenie podmienky. Jacobov predpoklad, že v laboratóriu nájdu na náhrdelníku DNA prostitútky Jessicy a Lazerusa Jonesa, sa potvrdí. Jacob sa spolu s agentkou Millerovou vyberie na Lazerusovu poslednú známu adresu, kde nájdu ďalšiu obeť. Jacob dešifruje posledný odkaz a vie, že Lazerus chce zabíjať v bare Smädná duša. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia seagalovka na pulte v požičovni, ďalšie podpriemerné hodnotenie odo mňa. Stevenovi pribúdajú vrásky, mierne odbúdajú kilá, škoda, že s tými kilami ide dole aj kvalita filmov. A keď už nie kvalita filmov, tak aspoň kvalita fightov, pre ktoré väčšina ľudí zaplatí v požičovni pár korún a aspoň v malom kútiku duše dúfa, že Steven predvedie niečo, prečo si pre mnohými rokmi a mnohými filmami mnohých z nás (väčšinu dnes už neverných) fanúšikov získal. A Steven nás zase sklame. Malá iskierka nádeje príde až v závere, kedy je konečne pár sekúnd záber na obidve bojujúce postavy. Inak súhlasím s ostatnými komentármi, ktoré sa problematikou neprehľadnosti súbojov a viditeľných doublérov objektívne zaoberajú. Zo scenára cítiť akoby Steven chcel opäť pričuchnúť ku klasickej krimi vyšetrovačke, no ani protivník ani hlavná pointa nemajú ten správny šmrnc na to, aby dokázali zaujať. Na druhú stranu však musím vyzdvihnúť úroveň a frekvenciu hlášok, za posledných pár rokov ich bolo v tomto filme toľko, koľko v seagalovkách za posledných pár rokov. Navyše Seagal má na to aby ešte zo seba vyprdol nejaký poriadny béčkový nášup, takže ešte mu dávam šancu, hlavne preto, čo som videl posledných pätnásť minút. 45%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film vypadá normálně vždy jen do okamžiku než začne probíhat akce, honička, rvačka. Poté kameran se střihačem začnou řádit a výsledkem je neskutečný počet opakujících se kopů, úderů a záběrů po sobě (navíc ve fotografické formě). Ani jedna bitka není zestříhána normálně. Není jich ve filmu kdovíjaké množství, vlastně Steven zmlátí oba záporáky dvakrát a pak na diskotéce semtam sejme nějakého chudáka co mu stojí v cestě. Jeho zásobník má minimálně kapacitu 100 nábojů anebo i kdyby stíhal nabíjet, není mi jasné jaktože u sebe nosí takový arzenál kulek. Celkem se mi líbila destrukce Šifraře kladivem. Závěr filmu je totální úlet, který opravdu překvapí. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase opäť vcelku pozerateľná Seagalovka, ku ktorej si sám veľký Steven napísal scenár. A vôbec nie zlý. Oscara by zaňho asi nezískal, ale vzhľadom nato, že som ani nevedel, že Seagal píše aj scenáre, tak si myslím, že z jeho strany to bola celkom slušná práca. Lenže celé mu to sabotuje Jeff King, ktorý svojou otrasnou réžiou akčných scén všetku Seagalovu shanu podkopáva. Opakovať jeden záber tri krát (!!!) bolo cool možno pred dvadsiatimi rokmi, ale nie dnes. A ten strih, to je des a hrôza. Strihnúť päť krát za dve sekundy, tak aby divák vôbec nemal prehľad kto komu a aký úder práve uštedril, tomu hovorím zhovädilosť najhrubšieho zrna. Si myslím, že aj sám Seagal, ktorý za réžiu Alijašky v plameňoch dostal Zlatú malinu, by to zvládol oveľa lepšie. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Aby jste porozuměli mému nasledujícímu komentáři, tak Vás musím seznámit s pár novými slovy. Jedná se o tulo kár, což znamená tlusťoch. A další slovo je pupo a to je pořádné břicho a nebo jak se tak lidově říká "pivní vana". A teď přejdeme k samotnému filmu. Kód smrti je na Seagala docela slušný film a taky skvělá zábava. V několika momentech jsem měl pocit, že jde o komedii. Hned v prvních 5 minutách jsem se začal smát nahlas. To jak Seagal dal chlápkovi v bytě ránu a chlap odletěl 5 metrů na zeď, tak to mně pobavilo velice. Další vtipná scéna by se dala nazvat ubití k smrti dětskou panenkou. Některé akční scény byli nesmyslně dlouhé. Rvačka v baru! Snad pět minut dokazoval Seagal jaký je borec. K tomu příšerný střih a jednu ránu jsme měli možnost vidět asi tak 9 krát. Totální blázinec! Z tohoto snímku jsou cítit dvě věci. Ta první je, že je na tom hrozně vidět, jak se jedná o pouhý video film, který kdyby televize Nova odvysílala ve středu večer od 20 hodin, tak bych se ani nedivil. Druhá věc je tuk, který se za Seagalem táhne. On snad nikdy nezhubne. A teď se dostáváme k tomu hlavnímu. Steven Seagal je tulo kár, který má neuvěřitelné pupo! Kód smrti je určitě lepší než Poslední noc a určitě se nejedná o nejhorší film ve kterém se Seagal vyskytuje. Taková hezká 1* a hlavně i zasloužená. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tu v pár komentářích přečetl, že Seagalův údajně kompetentní scénář posral nekompetentní režisér King... No nevím režisér to posral každopádně, ale jestli je ten Seagalův scénář kompetentní, tak já jsem čínskej bůh smíchu. Vůbec není vysvětleno co má znamenat ta scéna v úvodu filmu i pak se dál v průběhu filmu skáče z jedné dějové linie do druhé až se v tom jeden nevyzná a ten masovej vrah je trapnej vylízanej magor co nosí tanga a cituje jakési bláznivé paranoidní žvásty bůh ví odkud. Už vůbec se pak nemá cenu bavit o totálně domrdaných bitkách. Sice tu jsou i relativně dlouhé bojové sekvence, ale až moc je v nich vidět, že se jich vyžraný mistr taktiky vůbec nezúčastnil. V jednom kratším záběru se pak dá dokonce bezpečně identifikovat ksicht dubléra ani už se to nesnažili zamaskovat. Takže tenhle film je určitě regulérní odpad, ale na tu čestnou 1* to nakonec zachraňují aspoň Seagalovy hlášky a perfektní Štěpnička který se na dabingu opravdu vyřádil a tak jsem několikrát regulérně vybuchnul smíchy i když to možná bylo zamýšleno vážně a nejvíc mě dostal ten konec, kdy padouch zabije Seagalovi holku, ten ani nehne brvou a v následném souboji ho nejenom vyřídí, ale ještě přitom stihne vydatně hláškovat. Ty si mě zabil! Ještě na to nevypadáš!!! Tak to mě fakt dostalo no a, protože nás před závěrečnými titulky Stevo neobtěžoval svými uchylárnami a před provozováním svého typického trademarku let posledních oblečeného sexu si zavřel dveře a nechal pracovat divákovu fantazii tomu nakonec tu čestnou hvězdici udílím, ale nic to nemění na tom, že právě těmito a dalšími podobnými snímky si vydláždil tu cestu do toho pekla ve kterém je teď a už se z něj patrně nevyhrabe.15% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu měl hrát také Wesley Snipes, ale kvůli jeho problémům s daňovými úřady k tomu nedošlo. (ssfan)
  • Steven Seagal v tomto filme nepredviedol vôbec žiadne bojové umenie. Akčné bojové scény boli natočené s kaskadérom a zostrihané tak, aby to v konečnom dôsledku vyzeralo, že zápasí samotný Seagal. (DJ Rocco iNc)
  • Pracovní názvy: Killing Point, A Higher Form of Learning. (Stocki)

Reklama

Reklama