Reklama

Reklama

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

vorenus 

všechny recenze uživatele

Jediné co se režisérovi povedlo je to, že ukecal skvělé herce.Moc jsem se těšil na M.R., ale ten je na plátně snad dest minut.Kim si vede dobře ale, nemá co hrát.Není se co divit tolik dějových linek, že by to stačilo na deset filmu.V takovém chaosu se člověk zákonitě ztratí, ale posléze zjistí, že je mu to úplně jedno. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

S filmy, kde se prolíná desítka příběhových linií je potíž - buď je musí rejža pekelně udržet v rozumných mezích (např. Láska nebeská nebo Intermission), nebo zde nemusí být žádný velký příběh, ale postava, která diváka zaujme a přinutí film dokoukat až do oknce (třeba Samotáři). Ale Gregorovi Jordanovi se nepodařilo ani jediné - sice je hezké, že chtěl natočit svůj pohled do zákulisí New Kids On The Block (nebo nějaké takové boys kapely), a dokonce se mu podařilo si sehnat pekelně dobré herecké obsazení (Billy Bob Thorton, Kim Basinger, Winona Ryder, Rhys Ifans či Mickey Rourke), jenže tím to končí. Ani jedna z příběhových linií není nikterak dotažená, jednotlivé postavy se jen tak míjejí, interakce mezi nimi (či dokonce mezi jednotlivými příběhy) je takřka nulová. Takže to zachraňuje jen četnost obnažených těl (ženských i mužských, každý si může vybrat)... ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, na co myslel scénárista, když psal tento film. Neuvěřitelně prázdné střípky příběhů, které ani nemají nějaké zakončení. Film prostě skončí uprostřed děje. Velice nudnou zápletku nezachrání ani slušné herecké obsazení. Ale i to je na tomto filmu rozporuplné. Proč největší herecké hvězdy nechají hrát ubohé vedlejší role a hlavní přenechají (alespoň pro mě) neznámým hercům? V souhrnu je film velice nudnou a nicneříkající záležitostí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. New Gold Dream - Simple Minds ,2. Dance Hall Days - Wang Chung ,3. Shadows of the Night - Pat Benatar ,4. Only You - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley/Dave Palmer ,5. Safety Dance - Men Without Hats ,6. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,7. Cars - Gary Numan ,8. The Devil Made Me Do It - 7Ray ,9. Gone For Good - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,10. Another Night - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,11. In a Scarlet Sky - 7Ray ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Chytila jsem na pasece HIV, prý je to velice nakažlivé, zašukám s tímhle a pak s tím, do roka tím celé město nakazím.... Chytilová HIV nechytila (?), zato před dvaceti lety natočila Kopytem sem, kopytem tam a tam to bylo všechno. Debílci amíci na evropské filmy neciví, tak si to museli nakroutit sami a podle toho to taky vypadá. Jediné, co bylo alespoň trochu jiné, myslím z jiného filmu, byl Rourke a jeho příběh. Jinak fakt fuckt známá story... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (8)

  • Brandon Routh měl ve filmu hrát upíra Jamieho, ale jeho scény byly na poslední chvíli zrušeny, takže se ve filmu vůbec neobjeví. (HellFire)
  • Do role Christie, kterou ve filmu ztvárnila Amber Heard, byla původně obsazena Ashley Olsen. Nakonec ale z natáčení odstoupila. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno