Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

cross 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ostatní filmy o víně - prostě pohodička....s příjemnou hudbou, sympatickým obsazením, hezkým vinařským prostředím, nenáročným příběhem a patřičně uspokojivým zakončením... Bohužel, bez přemíry vtipu a invence.. Dívá se na to dobře, i chuť Chardonnay vám lehce nasákne na patro, ale v porovnání s českými Bobulemi dám radši přednost filmové Jižní Moravě, která mě bavila přece jen o něco víc... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to měl se mnou strašně snadný. Já totiž miluju farmařinu. A nemusí se jednat jen o vinice, ale mě by nadchly i záběry na ovocné sady nebo chmelnice, prostě cokoliv přírodního za hezkého počasí. I proto miluju jižní Moravu, která má trošku ráz i samotné Kalifornie. Víno roku je především oddechový film, který se snaží na nás přenést trochu té pozitivní nálady a atmosféry prosluněných vinic. A to se mu myslím povedlo. 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víno je sluneční svit zachycený ve vodě." Snad každý snímek o lásce k vínu, tento pochopitelně nevyjímaje, má v sobě takovou dávku laskavosti a poetiky, že i zapřísáhlý abstinent dostane chuť pozorovat čistotu a zabarvení vína v bezbarvé tenkostěnné skleničce, očichat jeho vůni, poválet ho na jazyku a na závěr láskyplně vyplivnout. ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Pustit si DVD s touhle sračkou bylo naprosto hrůzným zážitkem. Po nějakých dvaceti minutách jsem byl tak vrcholně zhnusen ubohostí scénáře, příšernými hereckými výkony a celkovou debilitou téhle slátaniny, že jsem to trápení ukončil, a s nekonečnou úlevou přehrávač vypnul. Tohle bych fakt do konce nedokoukal ani omylem. Tak nesnesitelnou blbost aby pohledal. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Co to mělo být? Pěkná hudba, hezké obrázky, ale film dohromady nestojí za nic. Není to ani komedie, ani drama, spíš takový pokus o něco odlehčujícího; jenomže aby tohle mohlo fungovat, nesměly by se všechny postavy chovat jako idioti, příběh by musel být oproštěn o trapné scény a patetické kecy a záběry (tzn. zkrátit asi o polovinu) a hlavně veškerý děj by se nesměl opírat o klasicky debilní konflikt mezi 'zabedněným' otcem, 'sexy hippie' synem a nějakou ženou a dalším mužem a zase synem a bla bla blaa. Zkrátka film, ve kterém mi leze na nervy i Alan Rickman, nemůže být dobrým filmem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama