Reklama

Reklama

Únos Savoje

  • Sovětský svaz Pochiščenije 'Savoji' (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Akce, napětí, dobrodružství a exotická příroda amazonského pralesa – to vše provází koprodukční film úspěšného sovětského režiséra Veniamina Dormana (REZIDENTŮV OMYL, OSUD REZIDENTA). Rafinovaný, kriminálně laděný děj odhaluje stopy drogových pašeráků, kteří v druhé polovině 70. let převáželi marihuanu z Jižní Ameriky do Evropy. Hrůznost jejich činu podtrhovala skutečnost, že mezi neohroženými šéfy tohoto organizovaného zločinu figurovali bývalí nacističtí vůdci, kteří se skrývali před spravedlností v nepropustných džunglích amazonského pralesa. Aby si zjednodušili přepravu drog, rozhodli se unést letadlo Savoj, směřující z Paříže do Rio de Janeira. Nepředpokládané mezipřistání a hrdinství rukojmích však velmi rychle zamíchá karty tak, jak si nikdo ze zločinců ani v nejčernějším snu nepředstavoval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Do hajzlu práce doufal jsem, že by třeba tady mohli Rusáci stvořit nějakej ten povedenej pokus o akční či dobrodružnej film, ale opět marně. Sem tam to i nechtěná prdel je asi i díky té celkové nekompetentnosti a kupodivu jsem měl pocit, že tu zase až tak neúřaduje propaganda jako v jiných obdobných snímcích, ale tak co nadělám viděl jsem v týhle kategorii i větší srajdy, dá se říct, že Ruský filmy už mě v tomhle směru nemůžou nijak překvapit, ale nevadí nakonec kdo jinej než trashovej fanatik jako já by na něco takovýho koukal.35% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že jsem věděl, že budu první komentující, dokoce jsem se bál, že tento ,,skvost'' ani nebude v e zdejší databázi ! --- Když jsem ve svém oblíbeném antíku viděl tohle origoš zavařené DVD s nápisem na obalu: Válka skončila, ale bývalí nacosté dál spřádají své hrůzné sítě - rafinovaný sovětský thriller z amazonské džungle. A to vše v ceně 10 Kč, no vy by jste do toho nešli?:-) Já si čas od časů dám něco exotického a ulítlého a tento film sliboval vše v jednom. Film hrají jen ruští a polští herci a jeho část se odehrává skutečně kdesi v Jižní Americe. Zatímco tu Paříž jsem filmařům moc nevěřil, udělat kulisu pralesa už asi nešlo :-). Ohledně dějě: Rozhodně se nejedná o thriller a to navíc ještě rafinovaný. Je to taková rádoby dobrodružná blbůstka, kde navíc hrdinové jsou malé děti Polák a Ruska, kteří to uprchlým nacistům v džungli nandají. Celou dobu jsou čistí, učesaní a na pěst... Ve filmu zaujme snad jedině honička v land roverech (ty staří Defíci byly stejně nejkrásnější tereňáky na světě)Další v obsahu zmíněná díla pana režiséra však již pro jistotu vynechám. Exotiky a ulítlosti jsem nabažen. 1 balíček marihuany. * ()

Reklama

Reklama