Reklama

Reklama

Addio ultimo uomo

  • USA The Last Savage (více)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Naplno ukázané sexuální praktiky primitivní obřízky mužů a žen, sebe zohavování či zdobení broušením zubů či zářezy mezi prsy žen, uřezávaní pyjů zabitých nepřátel. Velmi drsné obrazy. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Já se tedy s panem kolegou přiliš nestotožňuji. Samozřejmě to bylo naturalistické a samozřejmě to ukazuje domorodý život takový, jaký byl a je. Však snaha za každou cenu šokovat výběrem nejkontroverznějších rituálů a sexuálních praktik hodnotu snímku výrazně snižuje. Navíc celkové vyznění snímku pro mne vychází dost do prázdna. Přestože připomenutí různých životních standardů a různého pohledu na "realitu" je jistě přínosné, kvalita a skladba dokumentu mne nepřesvědčila a spíše je to takové béčko, snažící se šokovat 6,5/10 ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

"Addio ultimo uomo" je ten druh dokumentu, ktoré bývajú označované ako „shockumentary“. Výstižné prirovnanie, ktoré je možno na tento dokument dvojice Alfreda a Angela Castiglioni-ových jemné. Uznávaní talianski bratia pristúpili k spracovaniu života afrických domorodcov obzvlášť naturalisticky a bez akýchkoľvek servítok. Je to rozhodne pútavé a zaujímavé skĺbenie talianskeho umenia (filmového určite) a nehostinnej africkej krajiny, ktorá ukáže svoju skutočnú tvár a brutálny boj o život. Humanisti a milovníci zvierat za žiadnu cenu nepozerať!!! CANNIBAL HOLOCAUST bol ledva z polovice taký drsný ako toto dielo (a aj to sa mi zdá niekoľko minút po projekcii primalý rozdiel). Všetka česť chlapom, ktorí stáli za kamerou, toto dokáže natočiť len málo kto. Je to však vynikajúci drsno-drsný dokument, ktorý rozhodne v televízore neuvidíte, z ktorého všadeprítomná smrť a teror sála v šialenom, dnes už nevídanom množstve. Tieto talianske dokumenty človeka rozhodne nenechajú chladným ani na minútu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokument, který mě šokoval. Určitě ne namlouvacím tancem, ani ne všudypřítomnou smrtí, ale zohavováním dětí. To tedy bylo dost i na mě. Každopádně je jasně patrné, že většinu své inteligence vynakládáme na to, abychom ošidili pudy, ale stejně se to nedaří. Jsme prostě zvířata. A jestli je uříznutí penisu mrtvého nepřátelského vojáka méně humánní, než kobercové nálety, o tom by se dalo dlouze polemizovat. Pro mě tedy opravdu drsný dokument, který hodně ukazuje, ale ještě více se ptá. Doporučuju, ale dobře si rozmyslete, jestli to chcete vidět... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama