Reklama

Reklama

Šumná Litomyšl

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 23 min

Režie:

Radovan Lipus

Hrají:

David Vávra

Obsahy(1)

Myšlenka natočit televizní cyklus o zapomenutých a skrytých stavbách architektury 20. století našich měst se zrodila v hlavě ostravského divadelního režiséra Radovana Lipuse někdy na konci milénia. Společně s Davidem Vávrou, představitelem žasnoucího architekta, pak připravili natáčení vynikajicího dokumentu v padesáti dvou lokalitách České republiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Smetanova Litomyšl si může stále zvedat vstupné, protože má stále víc zájemců než ignorantů. Váchal a jeho tvorba, to mě vábilo do města plného krásných staveb nejvíc. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem snil o tom, že se do Litomyšle odstěhuju na důchod (mám to město rád od té doby, co jsem tam před lety jezdil na školní výlety)-teď ve mně sílí čím dál intenzivnější pocit, že se ve školství žádného důchodu nejspíš nedožiju. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Tohle je má srdcová záležitost, v Litomyšli jsem se narodila a mám to tam moc ráda. Šumnou Litomyšl jsem viděla kdysi na slavnostní předpremiéře. U hodnocení jsem víc kritická než bych byla u jiného města, ale hodnocení je vždycky subjektivní. ()

Reklama

Reklama