Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Akty X: Chcem uveriť vôbec nenaplnila očakávania a v mnohých ohľadoch výrazne zaostáva za prvým filmom. Napriek všetkým nedostatkom to však nie je úplne stratené. Scenár prináša niekoľko zaujímavých momentov a dokonca i viacero vtipných situácií. Peknú prácu odviedol aj skladateľ Mark Snow a soundtrack tak vhodne dotvára atmosféru filmu. Počas sledovania to svižne ubieha a v podstate sa nebudete nudiť. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,982,478Tržby Celosvetovo $68,369,434Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď, ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu, zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol rovno začleniť svojou úrovňou do radu priemerných častí tohto kultového seriálu. A ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď seriály nezachádzali do nejakých extrémov či brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie oddelenie. A aj preto som si túto trošku rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich súhru, ktorá robila vždy to príjemné protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to stráca na uveriteľnosti ich správania a taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly), ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť sa z priemernosti. Po technickej stránke to je dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne začne škrípať a do deju sa začnú dostávať hluché miesta čo odradia našu pozornosť. Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada, že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania ale pre slabý úspech je dosť nereálne očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť na vašom mieste, sledoval by som ho aj v posteli.“ – „Je to usvedčený pedofil.“ – „Dobre, posteli by som sa radšej vyhol.“ Mne nevadí, že sa Akty X: Chcem uveriť nevenujú UFO záležitostiam. Naopak, patrím k fanúšikom, ktorí v minulosti najviac ocenili samostatné, prevažne hororové diely netopiace sa v Carterovej ku koncu už ozaj masívnej a chaotickej mytológii. Problém je v tom, aké strašne televízne to je. Vidno to na komornej výprave, kde po scéne behá hŕstka postáv a ak sa aj objaví niečo akčnejšie alebo trikovejšie (pád z poschodia), ťahá to za oči a pôsobí to neprirodzene. Oproti prvému kinocelovečeráku vyzerá druhý ako chudobný príbuzný, čo je vo svete filmových sequelov nečastý, až obskúrny jav (rozpočet dvojky bol takmer o 40 miliónov nižší, než u jednotky wtf). Ani herci ma príliš nepresvedčili. Scully je fajn, ale Mulder mal divný účes, ktorý mi celý čas trhal pozornosť. Skinner sa len mihne a nová FBI posila ma nenadchla (najlepší je Billy Connolly ako padlý kňaz). Vďaka ponurej rozčľapkanej sychravej výprave snímka disponuje nepríjemne mrazivou a chladnou atmosférou, ale scenár je biedny. Síce mu nechýba zopár silných momentov (často v nich figurujú hlavy, či už ľudské, alebo iné), ale inak je akýsi nevýrazný, matný, nepresvedčivý. Celosvetová tržba 69 miliónov bola na taký fenomén fakt málo (situáciu nezachránil ani triezvy 30-miliónový rozpočet), ale tvorcovia si za to mohli sami: pustiť do kín takýto "televízny" film a čakať 200 miliónov na tržbe asi bolo fakt nereálne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)
  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama