Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Psema 

všechny recenze uživatele

Málem jsem u toho umřel. Zápletka by nevydala ani na 40 minut seriálové epizody a je roztažená na 2 hodiny, přičemž největším dramatickým obloukem jest moment, kdy se Mulder rozhodne, že se konečně oholí. Jinak vzduchoprázdno jako v laciném videobéčku. Všichni běhají sem a tam, odhalení přicházejí bez logiky a když si ani jeden z agentů neví rady, objeví se starý známý. Prostě nuda, okořeněná Xzibitem, který neumí ani trochu hrát a děsí diváka tím, že by mohl za pár vteřin začít rappovat. Scary stuff. 4/10 za Amandu Peet a... a....a za debilní, ale aspoň trochu zábavnej vtípek s Bushem.*:D* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Diváci neznalí seriálu, jsou-li tací, nebo diváci nemilující seriál, jsou-li tací, budou tímto filmem zřejmě zklamání. Obávám se však, že i srdce mnohých příznivců nezaplesají. Už to nejsou ty Akta X, na která jsme byli zvyklí, a která jsem tak milovali. Ač staré známé postavy se nám představují v trochu pozměněných rolích, včetně toho, že se tvůrci rozhodli přece jen porušit jedno významné tabu. Změna je však život. Děj by se dal asi nejlépe popsat slovem mdlý, ač téma není úplně nezajímavé, jest však málo rozvíjeno a místo toho je tu něco navíc. Tím něčím je přebytek keců, rádoby životních moudrostí, neříkám, že vše jsou hlouposti, ale dialogů by stačila polovička. Navíc je tu opět zajímavé sledovat filmový trend, zobrazující církev jako zlou, tu která se rozhoduje pouze špatně. Pozor toto není její obrana, jen se snažím ukázat na to, že mnoho filmů nám vlastně vnucuje nějaký názor. Zde chytrá, pohledná žena, snažící se využít moderních prostředků k záchraně i za cenu utrpení. Na straně druhé, hloupý, odporný, ušatý kněz, který svůj slabošský zrak upíná k bohu a k Písmu a místo utrpení je pro klidnou smrt. Sám jsem ateistou, ale myslím si, že na takovou to věc, by si měl každý rozumný člověk utvořit svůj vlastní názor. Vůbec je zde mnoho dialogů o Bohu a víře nejen v něj, ale i víře jako takové, tím je to trochu kompenzováno, ne však dostatečně. Promiňte tu menší odbočku, ale stejně ten koment nikdo číst nebude, jen tu zaberu o trochu toho místa více. Celkově se mi tedy naskytl pohled na průměrný, spíše podprůměrný krimithriller, který těží z populárnosti seriálu. Je si toho naštěstí vědom a proto bych ho doporučil spíše těm znalým, alespoň částečně. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Umíte si představit Akta X bez mimozemšťanů, paranoidního Muldera, který je všude vidí s jeho sestřičkou, okna bez slavného písmene X z neprůhledné lepící pásky? Tak tady jsou. Budou pro vás zklamání, protože jediné co vám zbylo po mysteriózních liniích ze seriálu bude věštec, kterému samozřejmě nikdo nevěří. Dále Mulder, který už není tím Mulderem, kterého diváci milovali a chtěli vidět, jak honí všechno, co svítí. A nakonec Scullyová, ze které se stala doktorka, která zachraňuje raději jednoho chlapce než miliony lidí. Tohle už nejsou akta a dokazuje to každý okamžik. Chris Carter se bohužel stal symbolem sám sebe, když vytvořil film, který má s jeho kultovním seriálem podobný pouze název a jména postav. Musím však pochválit hudbu, která přináší změnu do ohraného schématu a posun je to velmi příjemný. Příjemným osvěžením byla také Amanda Peet, která působí v roli agentky FBI dobře. Trochu mě také překvapil závěr filmu, přesněji závěrečné titulky, v kterých ze začátku vidíme snad variaci na zimu, ale ta se postupně mění v cosi, co opravdu do akt moc nepasuje (ano, myslím tím tu loďku s Mulderem a Scullyovou:)na cestě do ráje... ). Akta X Film je pro mě mnohem lepším dílem, které dokázalo navázat na seriál, jak se patřilo a dodnes je nezaslouženě přehlíženo diváky a možná i fanoušky. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Pokud se vypravíte na Chci uvěřit (moc vám to neradím), uvidíte jeden dobrý vtip, jednu krizi středního věku, jednu reklamu na auto, jedno deus ex machina, jednu upocenou honičku, jeden hloupý příběh a jednu českou komparsistku. Taky uvidíte Muldera a Scullyovou, ale klidně to mohli být třeba Dempsey a Makepeace nebo Randall a Hopkirk a vyšlo by to nastejno. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)
  • Natáčelo se od 10. prosince 2007 do 15. března 2008 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama