Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The belief is in there. Neochvějná, slepá, ztracená, nutící sahat po stéblech nad hladinou. Nad ní to drží otevřenější chemie mezi ústřední dvojicí, thriller-hororová zápletka, která prošla kolem stáda tichých ovčích mláďat, nepřekročila stín průměrné seriálové epizody. Konec s násilně naroubovaným Skinnerem už mě trochu ztrácel a já začal přemýšlet nad blbostmi. Třeba proč to vydatné sněžení nezanechává v účesu Scullyové sebemenší stopy.. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku jde o tuctovou kriminálku, bez nějakého znatelnějšího nádechu mysteriózna. Pravda, krimi trochu drsnější a rozhodně napínavou, leč nepříliš nápaditou. Problém filmu je navíc v tom, že divák neznalý seriálu vůbec nebude tušit, která bije, pokud jde o vztah Muldera a Scullyové a jejich partnerské problémy tak budou takového diváka míjet a spíše nudit. Jako samostatný film to příliš nefunguje, fanoušci Akt X, těšící se na nějaké "paranormální jevy", budou vydatně zklamáni a spokojeni tak mohou být jen ti, kteří se vyžívají ve vývoji vztahu obou hlavních hrdinů. Natočené je to slušně, potřebné napětí se dostavilo, ale po scenáristické stránce žádný zázrak. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

X-Files má oprávněně status kultovního seriálu. První dvě série a spousta jiných epizod patří k tomu nejlepšímu ze seriálové tvorby vůbec. Druhý film se nese v komornějším duchu, než první to ale mě osobně nevadí. Pro mě X-Files neznamená pouze UFO a spiknutí, ale i takový příběhy jaký vidíme zde. Myslím, že většina fandů čekala opuletní comeback, ale dočkali se pouze lehce mystického thrilleru. Někomu to může vadit, mě vůbec. Naopak jsem rád, že jsem dostal svou dávku napětí v podobě Chrisem Carterem kvalitně natočeného napínavého filmu. Dobrá hororová kamera a střih a také klasická hudba Marka Snowa. Návrat do zlaté éry. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:03:10 jedna ze sester promluví česky:„Začíná mít záchvat“. I přesto, že doktor i zbylé sestry mluví rusky. (Pumpenzen)
  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama