Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,982,478Tržby Celosvetovo $68,369,434Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď, ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu, zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol rovno začleniť svojou úrovňou do radu priemerných častí tohto kultového seriálu. A ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď seriály nezachádzali do nejakých extrémov či brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie oddelenie. A aj preto som si túto trošku rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich súhru, ktorá robila vždy to príjemné protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to stráca na uveriteľnosti ich správania a taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly), ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť sa z priemernosti. Po technickej stránke to je dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne začne škrípať a do deju sa začnú dostávať hluché miesta čo odradia našu pozornosť. Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada, že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania ale pre slabý úspech je dosť nereálne očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Snow: 1. Moonrise (X-Files: I Want To Believe OST) ,2. No Cures / Looking or Fox (X-Files: I Want To Believe OST) ,3. The Trip To DC (X-Files: I Want To Believe OST) ,4. Father Joe (X-Files: I Want To Believe OST) ,5. What If You're Wrong / Sister ,6. Ybara The Strange / Waterboard (X-Files: I Want To Believe OST) ,7. Can't Sleep / Ice Field (X-Files: I Want To Believe OST) ,8. March And Dig / Girl InThe Box (X-Files: I Want To Believe OST) ,9. A Higher Conscious (X-Files: I Want To Believe OST) ,10. The Surgery (X-Files: I Want To Believe OST) ,11. Good Luck (X-Files: I Want To Believe OST) ,12. Seizure / Attempted Escape (X-Files: I Want To Believe OST) ,13. Foot Chase (X-Files: I Want To Believe OST) ,14. Mountain Montage / The Plow (X-Files: I Want To Believe OST) ,15. Photo Evidence (X-Files: I Want To Believe OST) ,16. The Preparation (X-Files: I Want To Believe OST) ,17. Tranquilized (X-Files: I Want To Believe OST) ,18. The Axe Post (X-Files: I Want To Believe OST) ,19. Box Them (X-Files: I Want To Believe OST) ,20. Home Again (X-Files: I Want To Believe OST) ,21. X-Files (Unkle Variation On A Theme Surrender Sounds Session #10) ,22. Broken ,23. Dying 2 Live, ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Relativně slušně natočený kriminální thriller, který ale vyjma "média" postrádá jakékoliv nadpřirozeno a operuje spíše s krajně nereálným WTF. Vyšetřování je natočeno zajímavě, kecací vata je ale k uzoufání nudná a G. Andersonová nezaujatě odříkávající své repliky výsledku rozhodně nepomáhá. Potěší David Duchovny, několik vtípků, G. W. Bush a závěrečný titulkový videoklip. Jinak ale nic moc a už vůbec ne nějaká extra filmová událost. Zcela obyčejný, průměrný film. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Spotnitz, Chris Carter .. X-muzzy. __ Tak s tímhle scénářem to měl Chris Carter určitě těžké u studia a pokud by ho se spoluautorem sám neprodukoval, asi by stěží někdy uspěl s realizací. Je totiž hodně špatný! (sice koluje spousta krásně znějících fám o vzniku scénáře a filmu, ale těm bych vůbec nevěřil - pokud vás zaujala zajímavost, že jen pár vyvolených dostalo do rukou plný scénář a zbytek štábu žertoval, že točí film, ke kterému scénář ani neexistuje tak je to spíše holý a smutný fakt. Tvůrci určitě nevěděli kudy kam a na výsledku jde vidět, že zajímavou cestu ani nenašli, tudíž nemělo ani co uniknout..). _______ I Want to Believe je o bídné kriminální story, v které se vrtá FBI a zve si k tomu své slavné ex-agenty a jako záminka je zde krvácející kněz-medium s viděním. Do toho říznutí populárním nemocničním prostředím, ale především spoustou náboženských keců a podprahových vyznání, až mi teklo ze zubů. Mezi tím rozvleklým málem se nám rozplétá a zase splétá intimní vztah Foxe a Dany, který finišuje hodně slabým polibkem. Chris Carter nic nezachrání ani průměrnou režií, které se nedaří vyvolat tajemnou atmosféru stále omílaných temnot minulosti. Hodně scén mohlo (!) dopadnout lépe, ale ty zase brzdí celkem nízký rating, kdy se něčeho pro silné nervy nedočkáme. Vedle těchto X-Files dokáže i takový Shyamalan se svým zatracovaným Happening (ale zase u X-f nevidím důvod hrát si jen tak na 1* pozéra, byť k ní má blízko..) stále roznést své žánrové souputníky s přehledem na kopytech. ____ Fox Mulder a Dana Scully jsou sice zpět, ale pokud váš žalostně nezajímá, jak spolu žijí mimo službu u federálů, opravdu nevidím moc důvodů se k nim po “I Want to Believe“ ještě jakkoliv filmově vracet. Nevěřím a kroutím hlavou. Tímhle totiž tvůrci musí zchladit, dojmem a prostředím, i zarytého fanouška. Zlatý seriál či původní celovečerák. _ 30%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hmm, ta čtvrtá hvězdička je ale spíše jen za urputnou snahu udržet tuhle sympatickou sérii ještě aspoň chvíli naživu. Aby si to někdo nevyložil zle - není to špatný film, ale pro nás, kteří jsme na tomto kultovním seriálu (zejména jeho úvodních cca 4-5 sériích) prožili kus života je tenhle snímek již jen takovým pokusem ve stylu "nechci zapomenout". Někdo si prostě řekl "zkusme z té dojné krávy, která je sice už skoro chcíplá, ale pořád trochu dýchá ještě vyždímat pár kapek mlíka", no a tak to celé začalo, totiž vlastně skončilo. Já aspoň věřím, že už to končí, přesněji řečeno "chci uvěřit", že to končí, protože případný další díl by musel nutně začít exhumací prapůvodní idey, tedy té "dojné krávy"... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Prestože film zrovna neudělal velkou díru do peněženek diváků, ve hře je pořád třetí díl, nebo oživení kultu prostřednictvím seriálového spin-offu. (Pumiiix)
  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama