Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Rychle Bollo, zkus Vince rozbrečet!" "Ehm... Iggy Pop pracuje v Tescu!" Nepopsatelná záležitost, která sice dokáže střídat geniální momenty a nezapomenutelné fóry s naprostou trapností, kdy už nevíte, jestli si z vás tvůrci dělají prdel nebo tuhle úchylárnu myslí smrtelně vážně... Ale Noel Fielding je Bůh a celé Mighty Boosh je tak šíleně ulítlá věc, že se od ní nelze odtrhnout. Crimp, Zákeřná jazzová buňka, šamanské party... Je tady všechno, co chcete vidět, plus hafo věcí, které jste asi nikdy v životě vidět nechtěli. Tohle rozhodně nesedne každýmu, ale za zkoušku to každopádně stojí. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Některé díly geniální, některé dost rozporuplné, ale pořád je to nadprůměrná surrealistická zábava. Druhá a třetí série kvalitativně mnohem výš než série první. Mraky ujetých a totálně vyndaných vedlejších postav (měsíc je boží), šílenejch zápletek, ale ono je to vlastně jedno, protože si stejně nedokážete představit, co Vás čeká :-) Zkuste si to sehnat, stojí to za to. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si myslím, že vše k tomuto kousku už tady bylo řečeno. Pro mě osobně je to čistá pětihvězdičkovka, protože přesně v tomhle břitkém britskoabsurdnotrapném způsobu humoru si lebedím, jako notorik v lihovaru. Některé z komentujících podezírám z toho, že kompletní série neviděli (někteří to i přiznávají), nebo že jim jedno zhlédnutí nestačilo ke správnému pochopení. Ale každý máme jiné gusto, nic proti. Ovšem ty, kteří jsou schopni zamíchat do hodnocení srovnání s Monty Pythony, naprosto nechápu. Syžet mocné buše se naprosto liší od konceptu Pythonovských hříček a jediné tři věci, které by je teoreticky mohly spojovat, jsou země původu, absurdita a trapnost, a potom způsob hodnocení diváky ode zdi ke zdi, od nadšenců po naprosté odpůrce, s malou množinou těch, kteří se nudili. Ty ovšem zase podezírám z toho, že by je nudil i atomový výbuch. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S kultovním statusem tohohle seriálku se bohužel nemůžu ztotožnit, protože po třech dílech jsem došel k názoru, že je to pro mě ztráta času. Zase jeden z těch kousků, které se snaží navázat na legendární úspěch Monty Python's Flying Circus a do svých skečů chce dostat maximum absurdní nadsázky, jenže spousta fórků v mých očích překračuje tenkou hranici trapnosti. Dalo by se to označit nejspíš jako recesistický študácký humor, který ale nesedne zdaleka každému. Celkový dojem: 40 %. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Podle pár dílů sedí to, co tu píší ostatní: jsou zde vydařené, vtipné momenty a skvělé gagy, ale zároveň spousta trapných či nudnějších scén, které nemůžou přijít vtipné snad ani samotným tvůrcům. 50 % PS: Nejlepší mi snad přijdou zpívané pasáže, které se tu často objevují. Ty se rozhodně povedly (jako ta "rapová" ve 2. díle). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)
  • V seriálu můžeme několikrát narazit na členky britské hudební skupiny Robots in Disguise - Sue Denim a Dee Plume (bývalá partnerka Noela Fieldinga). Společně se objevují v epizodách "Mutants" (jako mutantky), "Electro" (jako electro girls Neon a Ultra) a "Nanageddon" (jako goth girls Anthrax a Ebola). Samotná Dee Plume se potom mihne ještě v epizodách "The Legend of Old Gregg", "Journey to the Centre of the Punk", "The Power of the Crimp", "The Strange Tale of the Crack Fox", "Party" a "The Chokes". (Martinibaby)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama