Reklama

Reklama

Staré rány

všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladý manželský pár prochází krizí: důlní inženýr (Pikard Ljarja) se cítí neužitečný, chce zanechat úřednické práce na ministerstvu, aby se mohl věnovat praxi a odejít do rodného kraje. Jeho žena Vera (Roza Anagnosti) naopak touží po kariéře lékařky na chirurgii v hlavním městě. Poté, co úspěšně odoperuje předsudky zatíženého starého horníka, rozhodne se být muži oporou a odchází s ním na venkov. (pm)

(více)

Recenze (3)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dvě odlišné příběhové linie, které se v průběhu filmu propojují. K jejich vzájemné konfrontaci dochází v tiranské nemocnici, která je jakýmsi vztyčným bodem celého filmu. Na snímku se bohužel podepsal politický režim, který v tehdejší Albánii panoval, jeden z vůbec nejtvrdších komunistických v celé Evropě. Zvláště komicky pak působí úplný závěr, kdy horal Gjini nesoucí bustu Envera Hodžy hrdě odchází z Tirany vstříc lepším zítřkům. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Inženýr chce vyměnit svoji práci za fachu v dolech v zapadlé vesnici, zatímco jeho manželka by chtěla budovat kariéru na chirurgii ve městě. Ke změně názoru ji dopomáhají rodiče i horalský pacient Gjini. Podle mě ničím nezajímavá nuda významného režiséra Dhimitera Anagnostiho. ()

Reklama

Reklama