Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

freddy 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle film má jednu velkou chybu. Milenci jsou totiž velmi roztahaný film, který se k tomu vyvrcholení blíží tak nějak opravdu pomalým hlemýždím tempem, přičemž někteří diváci by klidně mohli usnout, než se ten film ke svému cíli vůbec dostane. Skoro mi to připadá, jako by tvůrci neměli dost nápadů, tak to schválně natahovali a zpomalovali, aby se dostali na nějakou solidní délku filmu. A bohužel toto velmi pomalé tempo jinak velmi atraktivnímu a zajímavému příběhu opravdu dost ubližuje, což je veliká škoda, protože jinak bych neměl k Milencům žádnou výhradu. Je zde totiž zajímavě popsané dilema, co dělat, když muž nemůže zavadit o lásku a najednou se objeví hned dvě dívky, které mají zájem o vztah. Co bych udělal já na místě hlavního hrdiny mi bylo jasné ihned, jakmile jsem spatřil atraktivní Vinessu Shaw. Ale kdyby se hlavní hrdina rozhodl hned, tak by ten film skončil pár minut po svém začátku. A jak už jsem naznačil, příběh je to atraktivní, docela zajímavý a velmi dobře koukatelný, a nebýt toho roztahaného tempa filmu, tak bych neváhal s nadprůměrným hodnocením. Takhle bohužel chtě nechtě musím film označit za průměrný, avšak s docela zajímavým dějem. Takže celkově hodnotím průměrnými třemi hvězdami, což je opravdu docela škoda, ale tvůrci si za to mohou sami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Gray /Mala Odesa/ mi teda vela nehovori, ale tento film sa mu vynimocne podaril. Sympaticky romanticky film o vztahu ona + on, v ktorom sa predstavili hlavne skvela Gwyneth Paltrow /Sedm, Avengers/ v roli krasnej a sympaticky zvodnej sexice. Padla si do oka s Joaquinom Phoenixom /Gladiator, 8 mm/, ktory je pre mna proste vybornym hercom. A tak sa konecne dockam aj hereckych koncertov, rezia je trochu nevyvazena, ale tato sympaticka dvojka to taha pekne smerom nahor : 77 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno je docela jasně rozdané, záleží tak hlavně na tom, jak si tvůrci pohrají s emocemi. Když to přeženu, tak se totiž vyprávění sužuje na depresemi trpícího mladíka, který volí mezi dvěma ženami, konkrétně mezi vášní, rozpolceností, nejistotou a bezpečím, jistotou (rozuměj rozumnou láskou). Odraz sama sebe ale náš hrdina vidí právě v té „špatné“ cestě. Vše je navíc zahalené bezútěšnými chladnými barvami, vyprávěné pomalými záběry. Místy mu díky reálným charakterům a výborným hercům (Paltrow, Phoenix, Shaw) tluče srdce, jindy přesně naopak. Tak či onak, funguje to, ale jakási prapodivná prázdnota na konci filmu jakbysmet. A to dobře rozhodně není!! Přesto se na čtyři hvězdy dere.. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V živote sa pomerne často stáva, že sa zamilujeme do niekoho kto nemiluje nás a opačne, ak sa k tomu pridajú ešte aj psychicky labilné osobnosti, tak to môže byť zaujímavé. Nedá sa síce povedať, že by tu záver bol nejak prekvapivý či dramatický, ale z istého uhľa pohľadu na nejaký čas pre Leonarda určite prospešný. Čo bude potom je otázka...možností je viac, ale to už je iný film. Takže vlastne spracovanie nič svetoborné. U mňa však rozhodne stáli za povšimnutie herci a ich výkony, ktoré to vytiahli so šedého priemeru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veĺmi divne pojatá romantická dráma. Phoenixova postava mi pripadala totálne vyšinutá, bez sebavedomia s detským chovaním. Napriek tomu sa doňho zaľúbi pekná sebavedomá susedka. Občas sú tu divné dialógy, ale dajme tomu, možno iná poetika bola umeleckým zámerom. Záver je pekný, dáva udalostiam zmysel a krátko po filme by som ho ohodnotil vyššie. Časom ale prevládla tá podivnosť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama