Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní film odehrávající se kousek před koncem třetí série (než flotila najde obyvatelnou planetu, zvolí si za prezidenta Baltara a rozhodne se na ní usadit) se formou flashbacků vrací k tomu, jak se Pegasus vyhnul zničení během útoku Cylonů na doky u Capricy, i do posledních okamžiků první války, kdy mladý Bill „Husker" Adama narazil na stopy cylonských okusů na lidech. Vesmírné bitvy jsou impozantní, klidně bych jich mohlo být více, ještě lepší ale je, jak Razor doplňuje a rozšiřuje mytologii Battlestar Galacticy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro fanoušky BSG. Pro ostatní rozhodně nejen ztráta času, ale i zbytečná snaha dostat se do vesmíru, v kterém tímto okamžikem žije asi 45tisíc lidí na několika malých a jedné velké vesmírné lodi a hledají svůj domov. Nový bájný domov. Jako doplnění "mytologie" Pegasus je to rozhodně slušný počin, ale nejvíce na něm oceňuji odvahu připomenout starou sérii BSG z dob první války cylonů s lidmi. Po chvíli sledování co a jak se dělo na Pegasus(a hlavně proč) se naskytne skvělá příležitost podívat se na výtvor cylonů z první války, který opravdu stojí za to. Nebál bych se prodloužit závěr filmu. Škoda, že režisér byl proti. Nebral bych to jako nálepku na ránu všem fanouškům, kteří netrpělivě očekávají další sezonu. tento snímek měl vzniknout a je dobře, že vznikl. Prostě se jen objevilo příjemné "okno", které dovolilo ho natočit a vydat. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Parádní film ze světa Battlestar Galactiky, který ale nepěkně dojíždí na pár vyložených hloupostí. Svět BSG je komplexní, je tvrdý a pěkně depresivní. Sází na "uvěřitelnost", na téměř až dokumentární a syrové ladění celého seriálu. Ve filmu ale tvůrci občas (dle mého názoru) docela ujeli, myslím teď flashback scénu s Adamou, jak padá se Cylonem a pere se s ním ve vzduchu. To bylo přehnaný. Plus vtipný robohlasy starých Cylonů a dost nepovedená akce ke konci. Není to mnoho chyb, o to více mě ale zamrzely... ()

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Jako fanda BSG naprosto jasná 5, ale pro toho, kdo sledoval (sleduje) flasbacky k tomuto filmu uvolněné to musí nutně být zklamání, pohled na padajícího Adamu střílejícího na plecháče, tak sem si představoval většinu filmu (snad to ten další dožene). Jinak dozvědět se, proč Starbuck zažádala o přeložení z Pegasa na Galacticu a proč k tomu řekla co řekla, za to podívání rozhodně stálo :-) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama