Reklama

Reklama

Historie Země

(seriál)
  • Velká Británie Earth Story
Velká Británie, 1998, 8x50 min

Režie:

Simon Singh

Hrají:

Aubrey Manning (průvodce)
(další profese)

Popredný geológovia v dokumente BBC objasňujú geologický pôvod Zeme. Laickému publiku tak postupne v ôsmich častiach, ukazujú napríklad vznik kontinentov, pohyb litosférických dosiek, alebo príčinu sopečnej činnosti, čo nakoniec vyústi do súvislosti geológie a života na Zemi... (riske)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na rok 1998 ešte ok, dnes s odstupom času je vidieť, že ten formát je starší, dnes by už to neuhrali. A informačne , čo ja viem, nad 90% je veľmi veľké hodnotenie na to, že sa tu v kuse len skúmajú horniny. Komplet seriál: https://dokumenty.tv/historie-zeme-komplet-1-8-dokument/ ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Precizně zvládnutý seriál, který dokáže i laikům perfektně a jednoduše vysvětlit složité zemské pochody od dob jejího vzniku až po současnost.. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Nabité zaujímavými informáciami, avšak nie až tak zaujímavo podané, hlavne kvôli veľkému množstvu rozhovorov s množstvami rôznych ľudí (odborníkov hlavne v oblasti geológie). Aspoň že tí ľudia nie sú až tak strojení ako v podobných japonských seriáloch (Zázračná planéta, Tajomstvá divočiny), takže mi vadia o niečo menej. Hudba je našťastie vhodnejšia a znesiteľnejšia.   1. The time travellers (Pouť časem): 4   Zaujímavá cesta za čo najpresnejším odhadom veku našej planéty.   2. The deep (Cesta do hlbín oceánu): 3,5   Teória kontinentálneho driftu potvrdená po preskúmaní dna oceánov. Dno oceánu ako možná kolíska života.   3. Ring of fire (Ohnivý pás): 3   Teória vzniku celej pevninskej kôry ohromnými výlevmi andezitových láv. Podsúvanie oceánskeho dna pod pevninu v subdukčných zónach.   4. Journey to the centre of the earth: 3     (Cesta do stredu zeme)   Konvekčné prúdy, stúpajúce zo zemského plášťa cez horúce ohniská, spôsobujúce pohyb zemských dosiek a formovanie kontinentov.   5. The roof of the world (Na streche sveta): 3   Horotvorné procesy, vysvetlenie vzniku Himalájskeho chrbta a Tibetskej náhornej plošiny nárazom Indickej pevninskej dosky.   6. The big freeze (Zem v ľadovom háve): 3,5   Ľadovce, ich činnosť a ich vplyv na podnebie Zeme. Striedanie rôznych podnebí v histórii Zeme (doby ľadové). ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál o Zemi. Nevím, jestli je to 5x80 minut, ale u nás v TV běželo 8x48 minut. A to takto: 1 - Pouť časem 2 - Cesta do hlubin oceánů 3 - Velehorské Andy v Bolívii 4 - Cesta do středu Země 5 - Na střeše světa 6 - Země v ledovém hávu 7 - Vznik a vývoj života 8 - Země z dálky i z blízka ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál u mne patří mezi nejlepší, který vám dá nahlédnout do nitra Země a vysvětlit různé přírodní úkazy na které mají vliv procesy kolující hluboko pod zemským povrchem. ()

Reklama

Reklama