Reklama

Reklama

Nesmrtelný bojovník

  • Thajsko Opapatika (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opapatikové jsou neobyčejní lidé. V minulosti byli stejní jako ostatní pozemští smrtelníci, ale jejich smrt je úplně změnila a byli obdařeni tajemnou nadpozemskou silou. Nyní jsou už nezranitelní a nepřemožitelní. Policejní inspektor Techit se dozví o existenci Opapatiků a jeho jedinou touhou je připojit se k nim. Setká se s mistrem Opapatiků Sadokem, který je ochoten Techita přijmout - ale jen s jednou podmínkou: inspektor musí spáchat sebevraždu. Policista je postaven před těžké rozhodnutí, kde nakonec jeho ctižádostivost a zvědavost zvítězí nad strachem a tím je jeho život navždy definitivn změněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o originální příběh jakýchsi posmrtných polobohů, kteří mají nadpřirozené schopnosti a vzájemně se snaží zabíjet. Dějovou katastrofu snad mohla zachránit alespoň akce, jenže v okamžiku, kdy jsou v akci postavy, u kterých nevíte co vlastně umí a co jim vadí, tak celé napětí je rovno nule. Výslekem je totální nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film byl natočen proto, aby si divák uvědomil, že sebevražda je hřích..... Režisér Thanakorn Pongsuwan natočil fikci pro pobavení diváka. Opopatica, čtvrtá forma života se nepřihodí každému, pouze vyjímeční mohou překročit její hranice. Já překročil hranici své zvědavosti a film jsem si koupil, a ikdyž jsem neznal následky svého počinu, byl jsem ochoten se na snímek podívat. Je brutální, plný krve, smrti a násilí. Po této stránce není co řešit. Trochu mi tam vadila jakási třetí vypravěčská osoba a do některých pasáží bych dal víc zvuků nebo hudby. Asi po hodině film ztratil rytmus a vyvolal pocit nudy. Pak se to zase rozjelo a o mrtvé nebude nouze.... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I já se bohužel musím přidat k těm, jimž se tato asijská variace na „Highlandera“ moc nelíbila. Myšlenka skutečně nebyla špatná, bohužel zajímavý nápad pohřbilo dost slabé zpracování a především přemíra nudy a nelogičnosti. Místy jsem se v tom lehce ztrácel (to jde však zcela jistě na můj vrub), jenže mně prostě ti šikmoocí připadají všichni stejní. Některé fighty vypadali solidně, ale nemám rád přemrštěnost, kdy všichni čtyři „Opapatikové“ zabíjí své pronásledovatelé jak na běžícím páse, aby se následně nechali přechcat rádoby japonským indiánem, kterému už od prvních minut docházel dech a kdyby neměl v ruce brokovnici, byl tuhý jako první. Kromě toho jednookého zabijáka jsem tu nenašel ani jednu postavu, která by mne nějak výrazněji zaujala. To, že sebevražda je velký hřích, víme už dávno, ale klidně bych to za nesmrtelnost risknul…40% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tak slovo Opapatika mi bude liezť krkom ešte dlhú dobu...tak snaha o thajských napodobiteľov X-Menov sa nepodarila moc..a to v základnom bode..príbeh...bol strašný...akcia...bolo jej dosť, aj na thajské pomery celkom ušli triky...herci...vlastne sú to kaskadéri...celkovo?...mal potenciál tento film, nevyužil ho... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opapatika je zvláštní síla, díky které se člověk stane prakticky neporazitelným. Příběh vypráví o pěti lidech touto silou oplývající. A každý má svojí vlastní, tedy jedinečnou. Všichni se potkají uprostřed něčeho, co jim v životě přinese jak ztrátu, tak i nový začátek. Hlavní linkou je určitost obsažená v tradičních náboženských thajských textech. -Sebevražda je hřích. Kdo jí podstoupí bude potrestán. Nikdy nenalezne mír.- Nesmrtelnost, sladké pokušení nebo nepopsatelné utrpení? To je to, oč tu běží. Snímek thajské produkce v tradici klasické thajské kinematografie opírající se o staré tradice a náboženské motivy. A tak je předem jasné, že něco takového je pro evropské diváky naprosto nesrozumitelné a ve filmové oblasti matoucí. Odlišná kultura je v tomto filmu tentokrát v popředí zájmu. Hledat v tom nějaký smysl nemá cenu. Evropské divák by ho i tak nepochopil. Příběh obsahuje těžce nudné konverzační scény, avšak efektní a drsnou akci různých přestřelek a soubojů, jak se na asijský film sluší a patří. Akční fanoušek si tedy může přijít na své. Snímek má svůj potenciál, ale bohužel jenom v Thajsku. Tady je těžkopádnější než jak vypadá. ()

Reklama

Reklama