Reklama

Reklama

Recenze (3)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jed a Cheryl spolu chodí deset let, když jejich vztah utrpí první vážnou ránu: Jed požádá Cheryl o ruku, a ona ho odmítne. Jed ve stejné době sleduje romantické filmy francouzského režiséra, se kterým má jako novinář vést za několik dní rozhovor, a začíná si uvědomovat, jeho vlastní vztah s Cheryl nikdy nezačal osudovým, nezapomenutelným setkáním, jaká mu jsou skrz kinematografii předkládána. French Film začíná tam, kam většina romantických filmů nikdy nedospěje, čímž ve své první polovině získává sympatický element nepředvídatelnosti, a skrze hrdiny, kteří si uvědomují, že nejsou stoprocentně spokojení, nutí diváka k reflexi o tom, co má vlastně smysl očekávat od dlouhodobého vztahu. Některé nápady (close-ups, sépie) jsou na můj vkus přehnané a ději spíše škodí, jako celek je to však jeden z nejvyspělejších romantických filmů, jaké jsem v poslední době viděla, čemuž notně napomáhá i rozhodnutí neuzpůsobovat celý film tak, aby v anglicky mluvících zemích dostal přístupnost od dvanácti let. Hugh Bonneville je tu tak kouzelný, že mě mrzí, že role vtipných, praktických, lehce nemotorných a nade vše vysoce uvěřitelných hrdinů nedostával častěji (scény, kde sám sobě nadává, jsou kouzelné) a já už teď tuším, že tenhle komorní, skvěle napsaný film balancující na hraně citlivého dramatu a sarkastické komedie bude jednou z klasik, ke které se v budoucnu budu vracet stejně, jako se někteří vrací k Notting Hill, Samotáři v Seattlu nebo Deseti důvodům, proč tě nenávidím. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Keď som počul ten názov, napadlo ma - to bude odpad. A nakoniec sa s toho vykľula romantická komédia(ktoré inak nemusím) ktorú som odpozeral a dokonca som sa na nej i pobavil. Film mal všetky tie klišé, ktoré každy riadny romcom má mať ale na mne to jednoducho fungovalo. Možno za to môže Eric Cantona v roli režiséra ktorej sa zhostil a pôsobil v nej komicky. Chvíľami patetické,trápny britský humor na účet francúzskeho a naopak a tak nejak to dokopy fungovalo........... aspoň pre mňa. ()

pp 

všechny recenze uživatele

Od prvních záběrů na nás valí francouzský režisér Thierry Grimandi (Eric Cantona) svoje moudra o lásce jako třeba: "čím velkolepější začátek vztahu, tím větší láska" nebo "láska je to nejdůležitější na světě a to jediné, o co má smysl v životě usilovat". Paralelně s tím sledujeme dva britské páry - Kate a Jed spolu chodí deset let, takže už je čas posunout vztah do další fáze, Sophie a Marcus se potkali za hodně dramatických okolností a jsou spolu dva roky. Jak obstojí teoretické poučky největšího znalce lásky v reálném životě? Frankofily nepotěší četné ironické narážky na Francouze, jako třeba ta z konce filmu: "Víš, co se mi nejvíc líbí na Francii? - Že už odjíždíme." ()

Reklama

Reklama