Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simon Baker, Alfred Molina, Hope Davis, a Shane West čelí věrné kopii Jacka Rozparovače v hrůzyplném thrilleru Podnájemník. Šedivějící detektiv je na stopě krutého zabijáka, který vraždí prostitutky ze Sunset bulváru ve West Hollywoodu. Zabijákovy bezcitné metody jsou totožné s těmi, které v Londýně v 19. století používal nechvalně proslulý psychopat Jack Rozparovač – mnohonásobný vrah, kterého policie nikdy nedopadla. Aby toho nebylo málo, detektiv při svém pátrání brzy objevuje shodné znaky s vraždami spáchanými ve West Hollywoodu, za které byl už před lety pachatel poslán do vězení. Je možné, že by za mřížemi pykal někdo nevinný? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(25) Mňa osobne film bavil najmä vďaka námetu, pričom ten myšlienkový mišmaš, či to čo "vedľajšia" postava vidí - je, alebo nie je realitou, príjemne osviežilo vývoj samotného deja (no jasné, nič originálne, ale aj tak). Ako, samozrejme, nie je to žiadny "7iedmy" zážitok, no je to v pohode stráviteľná jednohubka. Zamrzí nie úplne najlepší, hereckí casting. Až teda na Hope Davis, ktorá má (teda v 09´ mala) dokonalé "bomby" na hrudi :D Hlavu medzi tie "melóny"!!! ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% - Zpočátku až příliš velká "inspirace" čtrnáct let starým filmem Sedm - úvodní titulky, věčný déšť, mladý nezkušený, ale horlivý detektiv kontra zkušený praktik, sériový vrah. Už to varuje, další děj to pak jenom potvrzuje. Objevuje se tu rekvizita psychicky nemocné ženy, takže už nikdy nemůžete přesně vědět, co je skutečnost a co se odehrává jenom v jejích představách. A ten konec mě totálně namíchnul, nepovažuji ho za geniální, ale za značně hloupý. Proč jsme se tedy celou tu dobu na ten film dívali?! ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Podnájomník,ktorý neexistuje bol mazaným ťahom na odpútanie pozornosti od skutočného vraha,ktorého máme celý čas pod nosom aniž by sme si to všimli.Mňa týmto dostali,ale čím ma nedostali bolo vleklé tempo po celú dobu,ktoré nepridáva na popularite tohto žánru.No na druhej strane sympatickým u mňa bola pripomienka starého známeho Jacka Rozparovača.Vrah sa rozhodol týmto čerpať inšpiráciu z jeho vrážd,ktoré sú stále vdačným sústom a fascinujúcim zážitkom hocakého fanúšika konšpiračných teorií.Nie som zástanca plagiátorstva,ked niekto nevie prísť z niečím novým,ale u tohto budiš.Bez tejto záhadnej postavičky v historii,by to bola iba radová kriminálka bez akýhkoľvek šťavnatých scén,ktoré potrebujete na to,aby vám zabránili k siahnutiu po ovládači za účelom skoncovať s tým.Radšej dynamickejší rozjazd ako dojazd. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krimoška, která má atmosféru a drive. Má to ohromnou energii a patřičný švih. Není nudného místa ani zbytečného polemizování. Temná atmosféra dodává na atraktivitě příběhu. Pro mě však krapet jednoduchému. Pachatele jsem znal již v polovině filmu, což mi bylo ve finále potvrzeno. Jedinou složitostí je zakončení příbêhu, který bohužel mnohý divák nechápe. I já jsem nad tím přemýšlel, ale na onu pointu jsem přeci jen asi přišel. Zajímavá finta od tvůrců. Buď divák řekne že je to blbost, a nebo na to příjde a bude vědět, že nic není tak, jak si policie myslí. Téma Jacka Rozparovače tvůrce přitahovala odjakživa. Použít to takto, nebyl zase až tak špatný nápad. Tady se tvůrci vzkutku vyznamenali. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

vrchol scénáristického kubismu...jako pravidelný divák žánru jsem snad nikdy necítil takovou frustraci. Ten film má tolik logických chyb,že doteď přemejšlím, jestli já sám nejsem schizofrenní a film jsem si jen nevytvořil v podvědomí jako kompenzaci nějakého diváckého traumatu z dětství /např. přímočaře vulgární, ale alespoň strašidelné Černé punčochy/.Postava Hope Davis byla prostě jen hříčkou scénáristů, bez vnitřní konzistence v chování, což neobstojí ani u největší psychotičky... Spoilery /přehled těch největších wtf momentů/: 1) u falešně obviněného, odsouzeného a popraveného podezřelého se mluví o 2 vraždách, to není seriový vrah, navíc si měl v průběhu prvního vyšetřování vytvořit vlastní modus operandi a začít napodobovat Jacka Rozparovače? 2) proč vrah zaútočil na dceru inspektora, když vraždil jen prostitutky?ještě ke všemu ve chvíli,když se hlavním podezřelým stal inspektor a tímhle pokusem ho vlastně vyvinil... 3) pokud obžalovaná na konci psycholožce řekne, že její syn je už 7let mrtvý,neměla by také říct, že vraždy spáchal její podnájemník a ona není až takový blázen, jakého v ní psycholožka vidí? Jenže tomu zase odporuje scéna s jejím manželem, když jí ukazuje, že žádného podnájemníka nemají a říká jí, ať bere svoje prášky... to ji jako skutečný vrah tak zmanipuloval,že to vezme na sebe? 4) indicie ukazují na inspektora a jeho kolega ho nechá 2x samotného,aby ještě vystupňoval podezření, a nakonec mu během jedné scény nandá a sundá pouta?kam se vlastně všichni poděli po zatčení inspektora, že zase zůstal jen s kolegou? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na notivy stejnojmenného románu, který napsala Marie Belloc Lowndes. (Terva)

Reklama

Reklama