Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (342)

honajz 

všechny recenze uživatele

K nové sérii Růžových panterů se Stevem Martinem mám osobně o hodně lepší vztah než k těm s Peterem Sellersem. Konečně totiž není francouzský detektiv jen neschopným idiotem. Na původní sérii mi totiž nejvíc vadilo, že hrdinou byl totální a neschopný idiot, u kterého jsem měl problém cítit k němu alespoň zrnko sympatií. Naopak mi vadilo, že nakonec se stane hrdinou, přičemž bych mu osobně přál, aby naopak on skončil v co největších srajdách... Peter Sellers prostě hrál tupce, který byl tupcem, a pokud někdy něco vyřešil, jen podivuhodnou náhodou, jakou mu člověk snad ani nepřál. První film se Stevem Martinem v hlavní roli inspektora Clouseaua však znamenal posun od pouhých ztřeštěných kousků, jež po smrti Petera Sellerse ještě prováděli Ted Wass a po něm jakožto Clouseaův syn Roberto Benigni. Clouseau sice je stále v některých věcech nedovtipa, zvláště v oblasti lásky, pořád je svým způsobem nešikovný, ale není to tupec. Některé katasrofy, jež zapříčíní, se dokonce dají připsat na vrub jen špatné náhodě, ne jeho blbosti. A i když je to tak trochu ufon, když nevidí některé evidentní a do očí bijící věci, na druhé straně si umí všímat detailů, které nakonec i dokáže správně dát dohromady a případ vyřešit sám, ne náhodou. V tom mu hojně pomáhá jeho pomocník, nikoliv Kato, ale francouzský řadový policista Ponton (v podání Jeana Reno). Je zde i zneuznaný inspektor Dreyfus (hraje ho na Francouze britsky uměřený John Cleese), nesnaží se však Clouseaua zabít, ale jen degradovat. Druhý martinovský díl začíná opět Tornádovými akcemi - zmizí samurajský meč, turínské plátno, ale hlavně diamant Růžový panter! Je sezván speciální tým detektivů z postižených zemí - je tu Brit, Ital, Japonec, objeví se neohlášeně i autorka mnoha děl o Tornádovi - a místo Dreyfuse je jmenován i Clouseau. Že provede hodně trapasů, včetně diskreditace papeže (úžasné scény, znalec katolictví se u nich možná baví víc než méně znalí :-)), o tom žádná. A že případ vyřeší, o tom rovněž tentokrát není nutné pochybovat. Potěší i nostalgická upomínka na díly se Sellersem, a to ve chvíli, kdy se Steve Martin vrátí domů a naprosto nečekaně na něho vystartují ve cvičném boji dva karatisté - takto synové Pontona, který byl manželkou vyhozen poté, co uposlechl Clouseauovu manželskou radu. Fóry mi přijdou sice bláznivé, ale uměřené, navíc tu chybí jakýkoliv fekální humor, což je dnes spíše vzácnost. Scénář má nejenže hlavu a patu, ale dodržuje i pravidla žánru, navíc když se něco naznačí v úvodní části filmu, je to dotaženo do konce později. Některých vtipů jsem si všiml až zpětně, tak jsou někdy jemné a těžko postřehnutelné, zvláště co se hlášek týče. Celkově příjemné pobavení, asi žádné veledílo, ale solidně odvedená mírně bláznivá komedie, kde některé scény jsou skutečně vynikající (nejen papež, ale třeba i výběr správné lahve vína), a nevzpomínám si teď, že bych nějakou podobně solidně odvedenou komedii v poslední době viděl. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když musí nedostatek vtipů v hollywoodské vysokorozpočtové komedii kompenzovat český překladatel, který Clouseauovo šišlání transformuje do rádoby vtipných zkomolenin. Steve Martin není marný (jeho první dialog s Alfredem Molinou nad ukradeným Růžovým panterem a lekce etikety s Lily Tomlin jsou dokonce vtipné!) a jeho vatikánských eskapádám jsem se zasmál, jako celek se ale Růžový panter neskutečně vleče (zvlášť po příjezdu z Říma), standardní dějové čachry standardně nudí a zbytek humoru zejména destrukčního charakteru fungoval už jen na spolusedícího 11 letého bratra. Ale dík za Jeremyho Ironse. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po úplně dementní jedničce sem díky příznivým kritikám dal dvojce šanci a žádného zásadního posunu sem se nedočkal.Dvojka je sice míň dementní a dokonce by se i pár úsměvných momentů nešlo,ovšem ani tak to nestačí.Prokletím budiž pro Pantera fakt,že se jedná právě o Pantera a ruku na srdce Clouseau (který je v Martinově provedení pouze nesympatickým idiotem) je pouze jeden a Petra Sellerse prostě nahradit nelze.Jediným kladem tak budiž hvězdné obsazení.Aź se člověk diví,kolik opravdu dobrých herců se dokáže propůjčit podobným "skvostům"...20% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu slusny zlepseni. Pribeh neni buhvijakej, ale krome asi ctvrthodinovyho hluchyho mista nekdy po hodine filmu to je paradni jizda, kde se neustale neco deje. No Steve Martin je sice porad stejny hovado, navic vypada jak Hitlerovo bracha, ale nastesti uz nemluvi jako naprostej kreten, samozrejme ma porad uchylackej prizvuk a obcas si nakou kravinu kecnout neodpusti (ano, opet dojde na hamburger), ale nastesti se s kretenskejma prerekama tvurci mirnili a je to jedine dobre. A co se tyce ostatnich, smysl Renoa mi opet unika a Tym snu ve slozeni Garcia, Molina a Matsuzaki je sice fajn, ale ty role mohli klidne zamaznout nejakejma neznamejma jmenama a nic by se nestalo. Klinea nahradil Cleese, coz je dobre a na chvily se tu mihne Irons, coz je prijemny prekvapeni. Fakt se divim, ze do takovyhle kokotiny ukecali takovou paradni sestavu. No a co se tyce vtipu, samozrejme dojde i na par traparen, ale prislo mi, ze i kdyz je tu vtipu spousta, nejsou sem rvany uplne za kazdou cenu, ty povedeny tentokrat prevazujou a sem tam se najde nejakej spickovej, kterej me fakt rozesmal. Takze celkove na stary Pantery to porad nema, ale oproti prvnimu dilu znatelny zlepseni a solidni zabava. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý, ale je absolútne zbytočný. Pre fanúšikov série stelesnené zlo. Jednotka mala aspoň záchodový humor. Tu nefunguje absolútne nič. Postavy sa len presúvajú z miesta na miesto, snažia sa o vtipy, ktoré síce nie sú ani trápne ale ani vtipné a všetko to končí priveľmi hlúpo. Dá sa to pozerať, ale načo? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Snímek se umístil na 31. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Ve scéně kdy se setkává postava Steva Martina s postavou Andyho Garcii, tak Martin poplete jméno Garciovy postavy a nazve ji Corleone. Corleone je jméno mafiánské rodiny ze série Kmotr. Andy Garcia hraje ve 3. díle této série. (Michal1702)
  • V některých scénách Paříž zastoupil Boston a jeho okolí. (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama