Reklama

Reklama

Historické drama, kronika života aristokratky Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshiru. Georgiana (Keira Knightley) byla na 18. století, ve kterém žila, velmi moderní a pokroková žena. Její patriarchální manželství podle konvencí, s morózním, uzavřeným manželem (Ralph Fiennes), neschopným projevit jakýkoliv cit, ji neuspokojovalo. Ona milovala společnost, byla výbornou hostitelkou a společnost milovala ji. Nevyhýbala se hazardu a zamilovala se  do mladého politika  Charlese Greye. Manžel však, i když měl poměr s její nejlepší přítelkyní, donutil Georgianu, aby se své lásky kvůli dětem vzdala. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (562)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno ve filmu: Její manžel je jediný, kdo ji nemiluje. Příběh vévodkyně Georgiany z Devonshiru, skutečné historické postavy, mě opravdu uchvátil. Skutečné, realistické, žádný happy end. Ten se totiž v 18. století nekonal. Sledujeme tak příběh mladé ženy, která je sice milována veřejností, ovšem její život v nešťasném manželství je pro ni tím nejtěžším údělem. Keira Knightley se na roli výborně hodila. Svým hereckým výkonem mě překvapila - není pochyb, od Pirátů z Karibiku se její herecké dovednosti jen a jen zlepšují. Čtvrtá hvězdička rozhodně patří jí. ~(4,4)~ ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Tahle vévodkyně byla jistě neuvěřitelná žena: během doby, kterou film sledoval, stačila porodit několik dětí, aniž by se zdálo přibrala jediné kilo a navíc měla naprosto úžasnou pleť a její obočí mě fascinovalo celou dobu. Ale konečné titulky o zbytku jejího života mi přišly psané, jako by na ní bylo výjimečného snad ještě něco, ale ot jsem bohužel během filmu tak nějak nestačila pobrat, protože žádná událost se mě nijak extra nedotkla, nezaujala. Navíc mi přišlo že se nic moc extra neřešilo, jen tak na půl pusy a pak najednou skok o několik měsíců (nebo se to tak v té době dělalo? Nevím). Navíc záběry na chodící Keiru mě taky nijak extra nebraly, i když si v nich kameram zřejmě vyžíval. Ale co můžu pochválit jsou kostýmy, prostředí a hudba. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako to kedysi mali ženy ťažké, hlavne keď nedali nejakému bohatému šľachtickému konzervatívnemu vypatlancovi mužského dediča. Ralph Fiennes zahral vojvodu skvelo, postavu bezcitnú, strnulú a chladnú. To najlepšie na filme sú však kostýmy, výprava a celkom slušná hudba. Príbeh tiež nebol zlý, dokázal udržať moju pozornosť, ale ani som zase z neho nevýskal od nadšenia. Oceňujem však, že sa v základnej schéme držal historických udalostí zo života G. Cavenndish. Ja osobne si však neviem predstaviť, žeby som odvrhol, ponížil a odmietol lásku tak krásnej a múdrej ženy len za to, že mi neporodila syna. Mám dve dcéry a pre mňa sú tou najväčšou výhrou :). Keď to vojvoda pochopil, bolo už neskoro, niekedy sa už veci nedajú vrátiť späť. 65/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Keiru můžu kdekoliv, kdykoliv a jakkoliv. Navíc mám rád osmnácté století a obzvláště tu dobu v Anglii, kdy impérium ovládalo polovinu světa. Skutečnou hrdinku neznám, takže nejsem schopen posoudit jak moc si film držel historických linií a hlavně povahy a vlastností Georgiany. Pokud byla skutečně tak emancipovaná jak Keira hraje, musela v ryze mužském světě osmnáctého století a v dost konzervativním prostředí britské aristokracie působit jako blesk z čistého nebe. Na stranu druhou je to právě tato doba, kdy se leckde mění náhled na to či ono a dává se více přednost rozumu... Jak říkám, já tuhle dobu rád a mám rád i Ralpha, který zde zahrál skvěle znechuceného vévodu :-). * * * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I love you in the way I understand love..“ Svázanost korzety i konvencemi, vášeň proti rozumu, pokrytectví svěcené mocí.. Kostýmní přehlídka, která měla několikrát prostor k vnesení patřičných emocí, ale Saul Dibb byl proti. Fiennes má aristokratický chlad v krvi, herectví K.Knightley založené na těkání očima, mimických pohybech zkratovaného androida a poměřování brady s Robertem Z'Darem však vstřebávám jen stěží.. Tak mě napadá, mít v té zvláštní době malou kliniku s ultrazvukem a sálem k provádění potratů, vyděláte majlant.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Herci jedli jídlo připravované podle receptů z 18. století. (blackrain)

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama