Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá komedie, ale jedná se přece o umění (myslím tím ty dva obrazy a jednu sochu). Hvězdné obsazení z tohoto filmu dělá více než je. A proto jsem se na něj také podíval. Ikdyž mi Chris Walken připadá fyzicky trochu z formy, no ale zase to vynahradil Willam H. Macy se svým: "Viva, Grenada Libre!" - no to jsem se mohl potrhat smíchy. Upřímně tedy musím říct, že jsem věřil tomu, že ultimátní herecké obsazení tento film vytáhne výš než jak vypadá hodnocení. A upřímně říkám, že kdyby tam tito herci nehráli, dám hvězdy dvě a ani nemrknu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pologramotná komédia s výborným hereckým obsadením, vhodná ako príloha k ťažkým jedlám. Neskorý zber, ktorý neocení divák poznačený fetišom akčnej akcie a ktorý doporučujem hlavne milovníkom umenia v čase vysielania negramotných programov typu Pošta 4U a Superstar hľadá Československo. Wilko(Gumy)Macík, Guten Morgan Freeman, či Krištof Walken Weselý sú vo svojich úlohách skvelí a skvelá je aj pani Hardenová Plastiková Nošteková a iba (a len) pre ich výkony je táto naozaj jemná komédia pozerateľná. Scenárista, tuším sa volá Mišo LeSieur, sa buchať do pľúc určite nemá za čo. 60%. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Suché jak frigidní frnda. Zasmál (teda usmál) jsem se u toho tak 3x, ale přesto to člověk chtěl vidět celý. Když to skončilo, říkal jsem si, že jsem to vlastně ani nemusel chtít vidět celý. Teď už vím, že to nechcu vidět celý. Ale už je pozdě. Kdo máte rádi minimálně jednoho ze zlodějů, tak se vám to možná bude líbit jak mě. Pokud jich máte rádi víc, tak možná i přidáte, ale na kvalitě toho filmu tím nepřidáte. Nikomu nic nepřidáte. Nepřidávejte zadarmo. Ale nepřidávejte ani s přidanou hodnotou. Přiměřeně, přiměřeně... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že i v Americe znají nějaké plánování v obdobě našich bývalých "pětiletek" (mladší ročníky případně naleznou význam slova na netu). Tak si naplánovali, že natočí neproblematickou komedii kombinující prvky krimi, ve které vsadí na silné herecjké obsazení a vyplní tak prostor ve výrobním plánu. Zdařilo se! Jen mi to kamarád nemusel doporučovat a mohlo být ušetřeno 90 minut života... :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Trojka postarších muzejních hlídačů se nehodlá smířit s převozem expozice do dalekého Norska a tak se rozhodne, že si své nejmilejší exponáty ponechá ke své potěše. Lidi, to byla ale nuda – respekt trojici hlavních představitelů, ale jak bych to celé řešil já: k Macymu byl vybral nějaké zábavnější patrony například Tima Allena, Robina Williamse nebo Martina Lawrence, přidal bych kopu jednoduchých gagů a snad by se z toho dala ještě zachránit průměrná komedie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)

Reklama

Reklama