Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

emma53 

všechny recenze uživatele

Soucítila jsem s Averym, protože taky miluji pejsky a je smutný, že k takovým případům skutečně dochází. Námět byl určitě dobrý, jen si s ním trochu víc pohrát a mohl to být docela dobrý film. Jinak první polovina filmu byla povedená a Brian Cox svou roli zahrál výborně, ale druhá polovina a hlavně finální část byla naprosto nereálná, takže pro mě to je jen slabší průměr. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Red patří k těm filmům, po jejichž zhlédnutí se vám sevře hrudní koš a onen stisk jen tak nepovolí. Je mi smutno, uvědomím-li si, že jsou mezi námi lidé jako Avery - lidé, ke kterým osud nebyl milosrdný, kteří přišli o všechno a jedinou jejich potěchou a důvodem, proč ráno vstát z postele, je psí společník. Ještě smutnější ale je, že jsou mezi námi taky lidé jako Danny - lidé, kteří nemají žádnou úctu k člověku, k životu. Film mnou otřásl a zanechal hlubokou stopu. Mrzí mě jen, že mi ten (un)happy end nedovolil pocítit kýženou satisfakci. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh vzdialene pripomína film Clinta Eastwooda Gran Torino. Nezmieriteľnosť boja núti k zamysleniu nad peripetiami života, ktoré nás občas donútia riešiť otázky priorít, zlé zhodnotenie aktuálnej situácie potom môže viesť až k fatálne tragickým koncom. Film má pomalšie tempo, ale nemyslím si, že je nudný. Naopak, vystihuje všetku tragiku života starého muža. Silný film, silný zážitok. Mne sa to páčilo. Veľmi zaujímavý film, ktorý vo mne zanechal hlboký dojem. V hlavnej úlohe sa predstavil Brian Cox, ako vojnový veterán. Postavy sú výborne napísané a zahrané, atmosféra by sa v niektorých scénach dala krájať. A aj keď sa to celé odvíjalo úplne iným smerom než akým som myslel že to bude smerovať, tak som vcelku vlastne veľa spokojný, už len vďaka tomu drsnému záveru. Škoda až veľmi pomalého tempa, ktoré to miestami naozaj dosť brzdí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj to pripomínalo v niečom film Gran Torino, ale nebolo to až také dobré. Príbeh je zaujímavý a popisuje charakteristiky dnešnej doby ako sú ľahostajnosť, kriminalita, nespravodlivosť, neférovosť. Musím mu však vyčítať reálnosť a uveriteľnosť, či podivnú akciu, to moje hodnotenie zráža dosť nízko. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Gran Torino, ale tam to mělo jinou šťávu... Přitom to hledání mezí morálky a odplaty bylo i v Gran Torinu a dobře zpracované. Zde se to vleče jak přilepený Panzani, sem tam moudro, a pak kupa nelogičností, kdy je děj uměle natahovaný do scenáristy, ale nikoliv dějem, nucené přestřelky v lese. Nuda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama