Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj nadštandardne natočený príbeh so zápletkou, ktorá nie je na ihrisku žiadnym nováčikom, a ani nepredvádza tú najdokonalejšiu hru, ale poctivosť autorov a efektívnosť thrillerovej zápletky majú veľký vplyv na konečnom výsledku. Podstata filmu je jednoduchá, ale o to účinnejšia. Záporákov sa vo filme nájde hneď niekoľko, no trošku trvá, kým poriadne vystrčia pazúry, takže nejakú polhodinku si divák musí vystačiť s pokojnou krimi-drámou. Potom však prichádza prvému kontaktu a po zaiskrení medzi Coxom a druhou (zlou) stranou sa oheň podarilo zahasiť až s korektne zakončenom závere, ktorý znovu potvrdil inteligentnosť tvorcov. Tá si dokonca našla miesto aj v akčných okamihoch snímku. No a keby mal film o päť minút dlhší úvod, v ktorom by bol citovo vykreslený Avyho vzťah ku svojmu hafanovi, tak by mal film u diváka určite väčší úspech aj po emočnej stránke. 85%. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Možno by niekomu pripadalo celkom zbytočné robiť taký rozruch kvôli jednému brutálne popravenému psovi menom Red. Lenže posolstvo filmu nie je vôbec povrchné a tkvie v ňom veľký kus pravdy a reality dnešného sveta. Ide priam o dokonalé prevedenie scenáru na filmový pľac, len niekedy to zaškrípe. Hodnotný film, ktorý si zaslúži vašu pozornosť. ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Vyborne natocena komorna drama z dobrym scenarom a kamerou. Pribeh je sice nie je originalny ale dobre natoceny a ani nenudi. Brian Cox, ktory hra vacsinou zaporne postavy je vo svojej ulohe dostatocne presvedivy a uloha mu evidetne sadla. Trosku mi vsak vadilo pomale tempo, ale na druhu stranu tento maly snimok ma vela silnych scen ( zabitie psa, prestelka v lese ). Styri hviezdicjy s akurat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. Red je jméno psa, kolem kterého se odehrává celý příběh. Film o brutalitě, cti a morálce dětí i rodičů. Film o současné prohnilé společnosti. CITÁT - Moji kluci jsou moji kluci a budu si je vychovávat sám.......... Je těžké v tomto světě najít spravedlnost. Když jsem četl román "Po sezoně", který napsal Jack Ketchum už v roce 1981, byl jsem překvapen, jak už v té době dokázal napsal knihu plnou brutality, krve a beznaděje. Dokonce to vedlo až k vystříhání některých pasáží. Knihu Red jsem nečetl, ale film splnil mé očekávání, co se týče Kotchumovi morálky a cti. CITÁT - To byl den.......... Konec filmu se mi moc nelíbil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Stojí všechen ten čas za starýho voříška?.…. ,,Malé“ drama o hledání spravedlnosti, z kterého se stane soukromá válka bez pravidel. B.Cox táhne (a utáhne!) celý film a když už by jednoduchý děj začínal klouzat k nudě, vytáhne historku, během které by se ve mně ,,krve nedořezal“. Filmové fanoušky potěší také Mr.Doust (R.Eklund) a že každý dostane, co si zaslouží. Vlastně ne tak docela… PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** Co uvidíme (možná) příště? Řeknu hodně málo: ,,Mám psa! Podělaní parchanti, pracky od něj pryč!“ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama