Reklama

Reklama

Family Demons

všechny plakáty
Austrálie, 2009, 80 min

Recenze (18)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o týranej teenagerke, ktorá zabije svoju matku alkoholičku. Zdá sa však, že tá jej nedá pokoj ani po smrti. V mojom prípade sa síce určite nejedná o sklamanie, ale režisérka urobila opäť jednu základnú chybu, a síce, že rozdelila film na dve polovice (prvá je z minulosti, druhá zo súčasnosti), pričom tá prvá je tak nezaujímavá, že sa to pomaly ani nedá pozerať. Tam ukazujú len osudy hlavných postáv a pozadie toho celého, pričom sa tam ani dokopy nič neudeje a pokojne by sa to dalo o polovicu skrátiť. Potom sa nám to už zmení na tradičnú duchársku báchorku s celkom slušným vzhľadom skrvaveného ducha, ktorej sa dokonca v niektorých momentoch podarilo vyčarovať fakt slušnú atmosféru, a konečne to začalo pripomínať horor. Dokonca aj hudba bola výborná, a to tápanie hlavnej hrdinky v dome mohlo pokojne trvať aj dlhšie. Zaujímavé rozuzlenie vyťahuje film na lepší priemer. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Těžce nízkorozpočtový film o třech místnostech, dvou starých kredencích, jedné dřevěné židli, řetězu na noze, zahradě a holce s ožralou matkou .... Kdyby se tam aspoň něco dělo!! Ale ono ne ... Celý je to o ničem prostě, ta malá tragická zápletka a trochu té sociální kritiky na konci to u mne nakonec stejně nezachránilo ... Když to někdo neumí, ať to netočí, nebo mi to aspoň nepodsouvá jako regulérní horor ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Parádne ! a zodpovedne ! odmakaná ! robota všetkých zúčastnených ! Ursula je talent ! a ak Jej niekto dopraje náležite tučnú finančnú voltáž , určite spácha niečo faynové....už sa teším ! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom to bola kritika odvekého pridŕžania sa životného štýlu predkov. Ten spočíva v tom, že rodinná trauma sa po generácie vyrieši siahnutím po fľaške s chľastom. Z človeka plného nádejí sa tak časom stane alkoholom zdevastovaná troska. A svet sa neustále v čase točí dokolečka dokola. Situácia sa z bodu A opäť vracia do bodu A. Et cetera, et cetera (atď, atď.). Nepovedal by som, že kritika zastaranosti, tmárstva a výchovy detí pomocou ich zamykania na reťaz dokonale vykreslená v románoch Timravy Ťapákovci či v novele Petra Pišťanka Mladý Dônč sa prenesie do hororu austrálskej režisérky. Nuž stalo sa a nebolo to vôbec márne. Spomínané písomné diela sú síce umelecky o čosi presvedčivejšie, Family Demons za pozretie určite stoja každému, kto sa zaoberá tématikou nešťastných osudov rodov, na ktoré priamo dolieha vplyv sociálne nižšie postaveného prostredia a zastaraných návykov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Billie je dospívající dívka, co má matku despotickou alkoholičku. Vztah mezi nimi tak trochu připomíná osud Carrie. Billie matku přese všechno miluje, ač ta ji nepouští ven, když opustí dům, přiváže ji na řetěz, nedává jí najíst a stále někde courá s chlapama, kteří jí za to platí. Je tedy jen otázka času, kdy už to Billie nebude moci vydržet. Atmosférický psychohoror s výbornou strašidelnou hudbou má několik napínavých scén dokladujících, že i za málo peněz se dá udělat slušný thriller. Formou tedy vypadá jako z 80. let, což mi nevadilo. Název filmu se postupně vyloupne, a tak v poslední čtvrtině napětí trochu opadne, jelikož už víte. I doslovný konec bych klidně vypustil, někdo to ale zas takhle rád. Není to žádná bomba, mně však film tentokrát sednul.  3,5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Také trochu dosť creepy. Ale spôsobom, ktorý vás skôr v zlom slova zmysle znechutí, než v tom dobrom - v takom, v akom očakávate od zmysluplných hororov. Finálna pointa nie je vôbec zlá a ani námet samotný, to len to spracovanie mi prišlo neuveriteľne amatárske, ale zas na druhej strane som vidiel aj väčšie blbosti. Povedzme, že na jeden krát kukateľná hovadinka, s menším množstvom dobrých scén. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmu kde kravka někoho zabije pak šílí a celý film tak koukáme na nesympatickou herečku. Film je naprosto o hovně a nudil jsem se docela dost. Navíc příšerná kamera filmu rozhodně nepomůže. Všechno je tady špatně. Gore tu sice je ale je to k ničemu když celý film je takhle o hovně. Doufám že další film od Dabrowsky už neuvidím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půlku je to docela silné rodinné psycho. Matka je fakt Miss Vidle. A když tam v kratičké scéně otevře dveře domu a vyjde z nich Jirka Big Boss, srdce zaplesalo. Druhá půlka je taky psycho, ale trochu jinak. Je to levné, jednoduché, ale působivé. Hodně dlouhou dobu to má slušně rozjetou atmosféru, které právě ta levnost a nezávislost hodně pomáhá (až jsem přemýšlel, jestli by se takovou syrovou atmosféru povedlo vyvolat s mainstreamovým rozpočtem a známými ksichty). Zážitek trochu kazí pointa a trošku zamotaně nejasný závěr. Samozřejmě to není dokonalé, jsou tu až klasické nedostatky podobně levných filmů, ale obecně je to zajímavý kousek. Kdybych si před zhlédnutím filmu přečetl zdejší komentáře, věděl bych určitě, že se mi to bude líbit. 3,5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Do poslednej minúty som nevedel kto bol vo filme väčší magor. Či tá alkoholička, ktorá sa nazývala matkou a dcéru zamykala na reťaz v kúpeľne. Alebo to bola už celkom zmagorena dcéruška, ktorá chodila po byte a mala silne halucinácie. Čí tá alebo tá, tá mladšia to mala mať po kom. Divák toho moc neuvidí, sú tu dve ženy, celkovo asi štyria chlapi, jeden dom s hnusnou kuchyňou a ešte hnusnejšou kúpeľnou a to som nezačal hovoriť o záhrade. Malo postav nie je problém, problém vidím v dejovej linke, bola tupá, nezaujímavá a hlavne nudne. Takéto filmy si za chvíľu budú púšťať deti v škôlke, lebo dospelým takýto druh filmu nemá čo ponúknuť. Ani herci sa nepredviedli v dobrom svetle a finálna pointa určite originálna nebola, aspoň ja som ju očakával, že sa niekto zobudí a bude to celkom... Ponaučenie filmu je to, že keď máte psychicky labilnejšiu priateľku, za žiadnych okolností nechoďte do nevýhodnej situácie, nemuseli by ste to prežiť. Slabé 2*. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Kto je Ursula Dabrowsky ? Neviem,ale určite o nej v hororových vodách budeme ešte počuť ! Film zjavne s nízkym rozpočtom a obmedzenými možnosťami,no s veľmi dobrou atmosférou,ktorá hlavne v druhej polovici funguje naozaj slušne. Holka v hlavnej úlohe to úplne miestami nezvládala,ale cez to sa dá preniesť.Po technickej stránke je to tiež slabšie,ale mne to proste sadlo a fakt cením takéto produkcie.Toto je presne ten prípad,kedy filmárske nadšenie a zápal vynahradí slabý rozpočet. 60 %. Tiež si dávam do hľadáčika ďalší film ktorý som našiel od Dabrowskej a to Inner Demon.Trailer TU . ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Family Demons“ je snímek, který by mohl mít celkem zajímavý průběh, mohl být dobrým psychologickým filmem, ale za mě je tohle spíše snímek, který si na něco hraje, než aby to skutečně prezentoval. Jsou zde dobré momenty, ale nefungují celkově. Zůstává tak náznak dobré psychologické hry, která se ale nerozehraje do finále, jež by bylo skutečně dobré. Za mě prostě ne. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový film, který bych sestříhal a udělal bych z něj ještě krátkometrážní. Pak by odpovídala kvalita! 0% ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Opomíjím to, že se nepracuje, a i přesto jde doma elektřina. I to, že holka, co nikdy nevylezla z domu umí řídit auto, ba dokonce odmítám jakkoli komentovat to nejnechutnější z filmu - znásilnění a početí s místním individuem. Ale hlavní herečka s lopatou zaraženou v prdeli výrazem a A. Brodyho frňákem? Všichni jí chtějí zabít, všichni jí chtějí znásilnit. A tak to natře své zlobivé, velmi zlobivé matce, která ani nemusí být posedlá promiskuitní čarodějnicí, protože jí vkusná aktérka sama je. Jak extraordinérně zábavné, a nejvíc ty orgasmické vzdechy "malé princezny", které hrábne. Jako horor? Tímto tento filmový omyl křtím na "Demon Alkohol". ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Vacsinou sa to nieslo v takom drama style, co mi nie je vobec cudzie. Az pri konci filmu sa objavili, ake take hororove prvky, aj ked to vsetko bolo zabalene v amaterskejsom feelingu. Mne to nevadilo a film ma aj celkom prekvapil a preto ho nezatracujem medzi smetie na poli filmovom. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad toho, jak se za málo peněz dá udělat poměrně hodně muziky. Film, ač bez počítačových triků, docela slušně buduje tíživou a děsivou atmosféru. Nejsem příznivcem jakéhokoliv týrání, či násilí, ale v tomto snímku je to na snesitelné úrovni. Velmi slušná duchařina. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Je s podivem čemu se dneska taky říká horor. Ale tohle je snad jediná výtka kterou mám. Obě představitelky k zblití nesympatické čuzny, naštěstí každá úplně jinak. Ta stará vyklepaná schozofreidní alkoholička a ta mladá vyklepaná schizofreidní budoucí alkoholička. Fakt jsem se bavil. ()

Reklama

Reklama