Reklama

Reklama

Přestěhovali se do nového města, nemají přátele ani peníze. To nevypadá na vydařené Vánoce. Pro Saundersovy se letošní Vánoce nevyvíjejí dobře. Museli se přestěhovat z Los Angeles do kanadského Edmontonu, takže nejstarší Danny, dvanáctiletý Brian i šestiletá Mary přišli o všechny přátele, ale navíc otec Wayne přišel o práci a matka Judy uvízla v Los Angeles na letišti kvůli předvánočnímu návalu. Waynea tak čeká noční můra všech mužů. Musí sebrat děti a vyrazit s nimi na nákupy do nejvelkolepějšího obchodního centra ve městě a možná i na světě, i když si nemůže dovolit moc utrácet. Zatímco se snaží zorientovat v bludišti obchodů a návalu zákazníků, nadšená Mary si pod dohledem bratrů vystojí frontu k Santovi, jemuž se na klíně svěří s přáním mít pro tatínka milion dolarů, aby se nemusel trápit. Zdá se, že na Santu zapůsobila, protože o chvíli později před ní přistane velká taška plná peněz. Zatímco nejstarší Danny se seznámí s atraktivní blondýnkou a snaží se na ni zapůsobit, Brian s Mary se vrhnou do nákupů. Netuší, že taška, patřící Leovi a Sheldonovi Cardozovým, je plná falešných stodolarovek, které mají předat bezohlednému šéfovi, a že je bratři, kterým taška spadla z ochozu, viděli a okamžitě se pustili po jejich stopách. Jenže chytit mazané a vynalézavé děti není snadné. (TV Nova)

(více)

Recenze (52)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Největší potenciál tohoto filmu se ukrýval v kozách Carmen Electry. Ten ale zůstal naprosto nevyužitej. Je to fakt smutnej pohled, když člověk sleduje někdejší idoly, jako byla božská Carmen a Patrick Swayze (tady záleží na pohlaví a sexuální orientaci, kdo byl pro vás idolem), jak se ztrapňujou v takový sračce. Čumět na "roztomilý" fakany a čekat, jakou udělaj hroznou legraci, to fakt neni nic pro mě. Hvězdičku dávám opravdu jen za Carmen Electru, která má pořád, co nabídnout a za nebožtíka Swayzeho. Toho je mi vážně líto, že krátce před smrtí vzal roli v takový kravině. Mimochodem ten dezolát, co hrál staršího syna Patricka Swayzeho, vypadal jak ukrajinec. Tomu už chyběla akorát lopata a bunda z koženky. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Viděno náhodou. Trojice dětí - krajně nesympatická. Fakt. Taťka (prostě Swayze) sympatický, ale nemá moc prostoru. Hlavní padouši + Carmen... jsem na rozpacích, ale asi fajn. Pohled na severní pól -> to jako vážně!? Sic dávám jen jednu hvězdičku, musím uznat, že jsem to čekala mnohem mnohem horší, když jsem to loni přeskakovala s tím, že se na to dívat fakt nebudu, protože je to předem odsouzený k odpadu. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

X - tá variace na Sám doma. Film je určený pro děti, které se možná budou bavit, jenže já už dítě nejsem, takže mi film přišel hodně nudný a únavný, rozhodně ale ne vtipný. Problém byl taky v tom, že děti mi lezly na nervy (Camerona Brighta nesnáším dlouhodobě) a občas jsem se přistihl, že fandím spíš těm zločincům, což by se asi stávat nemělo. Ale ze všeho nejvíc mě naštval ten sentimentální závěr s opravdickým Santa Clausem (toho taky nesnáším). Jediný světlý bod filmu byl Patrick, ale ten měl pohříchu málo prostoru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dva roky starý vánoční snímek by se k nám nejspíše nedostal, nebýt úmrtí Patricka Swayzeho, který ve filmu hraje.   Rodina se dvěma dospívajícími kluky a holkou se přestěhovala z USA do kanadského Edmontonu. Děti to nesou špatně. Rodina navíc nemá ani floka. Kamarády tu nemají. A maminka zůstala viset na letišti v L.A. Protože je čas Vánoc a bez stromečku a dárků Vánoce nejsou, rozhodne se otec (Patrick Swayze) vzít děti do obchoďáku. Jenže ten si vyhlédlo i trio neschopných podvodníčků, aby zde roztočilo falešné peníze. A právě k těm se dostanou děti... Na rozdíl od jiných, sladkobolnýcn vánočních příběhů, tento má chytrý scénář a dialogy, často ironické, ale hlavně vtipné, nehraje si na úžasnou a perspektivní americkou rodinu, ale pojmenovává i negativa. Samozřejmě, že hlavní linie je "dětská" a podle toho vypadají atrakce, ale na pozadí je pořád ten dospělácký úsměšek cítit. Ale i radost ze hry. Jistě vám bude brzy jasné, jak se věci budou mít, i nakonec ten sladkobolný konec nastane, ale mezitím se dá tuhle odlehčenou jízdu docela užít.  Disk je typická mizérie - načne jej protipirát, dvě reklamy, tři upoutávky, zase reklama, a v hlavním menu jsou další trailery, ale to je tak všechno. Navíc zvuk u filmu je v obou případech jen stereo. Fuj. ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Náhodou pekný vianočný film, ktorý poteší najmä tých najmladších. Berie si to z každého filmu trošku a z toho všetkého vyšla, pekná, rodinná a úplne neškodná komédia. Už som to raz tu písal, že by sa nemalo hodnotiť z našich pocitov, lebo nám to môže prísť trošku trápne a klišé, ale práve tak to má byť, aby sa to páčilo deťom, aby si z toho zobrali ponaučenie a verili v Santa Clausa o tom to celé je. A pravdaže, že tí ktorí nemajú radi vianoce, alebo im vianočné filmy prekážajú, alebo sú už veľmi ,, múdri´´ a veľmi nároční tak dajú odpad resp. jednu hviezdičku. Asi si mýlite pojmi s dojmami, tento film si zaslúži aspoň 70%. Patrick Swayze budeš nám chýbať. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Nákupné centrum, kde sa odohráva príbeh, sa volá West Edmonton Mall. Situované je v Edmontone v štáte Alberta v Kanade. (RatBoj)
  • Postavu Mary Saundersovou ztvárnili hned dvě herečky, a to dvojčata Zoe Schlagel a Amy Schlagel. (metal.storm)

Reklama

Reklama