Reklama

Reklama

Deadfall

Trailer

Obsahy(1)

Zloděj Michael Caine si připravuje další akci na tom nejneobvyklejším místě, v protialkoholní léčebně!

V den, kdy má být Henry Clarke (Michael Caine) propuštěn ze svého léčení ve Španělsku, kde si vyhlíží další oběť, ho v sanatoriu navštíví přitažlivá Fé Moreau (Giovanna Ralli), manželka o mnoho let staršího Richarda (Eric Portman), jehož devízou jsou informace. Richard zná Henryho kvality a nabídne mu rovný podíl na dalších akcích. Dva vlčáci, několik služebných a trezor plný diamantů v domě, jehož majitelé zrovna odjeli na koncert, toť jen malý test před skutečnou loupeží. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Javert 

všechny recenze uživatele

Deadfall je příběhově neoriginální, leč vcelku příjemný filmový zážitek, za což vděčí zejména charismatickému Michaelovi, stylovým šedesátkovým kulisám, a několika navýsost povedeným scénám (ano, scéna vloupačka/koncert). A Eric Portman mi maximálně připomněl geniálního Oliviera v o čtyři roky mladším Slídilovi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak je první polovina svébytná, žánrově netradiční, mezi charaktery jiskřící a dokonale vygradovaná cca patnáctiminutovou mlčenlivou scénou loupež/koncert, tak je ta druhá již vesměs standardní (jakkoli na svou dobu homosexuálním podtextem odvážná), utahaná, přešlapující na místě a jediné co její existenci přeci jen ospravedlňuje, je až úplný závěr. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další zlodějina s Michaelem Cainem, tentokrát ovšem v dramatickém stylu, takže na rozdíl od Gambitu nebo Italian Job se příliš nezasmějeme. Vůbec to však nevadí, protože i tak se budeme bavit. V Deadfall je například absolutně skvělá scéna vloupání, jedna z nejlepších, jaké jsem kdy viděl (ano, ta s prostřihy do koncertního sálu, v němž skladbu Romance for guitar and orchestra diriguje sám John Barry). Vztahová linka manželů je ovšem neméně zajímavá a závěrečné odhalení (alespoň pro mě) krásně nečekané. Bryanu Forbesovi se tohle dílko povedlo a já si myslím, že by si zasloužilo být známější. Dvouhodinová stopáž by sice kdekomu mohla připadat příliš rozvleklá, ale mě nenapadá jediná scéna, kterou bych z Deadfall vyřadil.__P.S. "Bondovská" hudba Johna Barryho je jako vždy skvostná, což samozřejmě platí také o titulní písni My Love Has Two Faces (vzhledem k onomu finálnímu překvapení jde o velice výstižný text) v podání ("bondovské") Shirley Bassey ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tři a půl a ani o kousek víc. Zvláštní film, odehrávající se dějově kompletně ve Španělsku (točilo se v exteriérech a v britských studiích). Režisér přikládá velikou pozornost "cvičné" akci, ve které si doslova vychutnává prostřihy z koncertu vážné hudby a Henryho a Richardovy vloupačky do domu. Vztah manželů je ve filmu poněkud podivný a light motiv se členstvím v gestapu jsem příliš nepochopil. Chtěl bych v pěta nebo sedmašedesáti (protože prameny o jeho narození se rozcházejí) vypadat tak dobře jako Eric Portman, přestože nebožák už jen o rok později zemřel. Spíše než o krimi se jedná o drama s playboyem Cainem a krásnou Italkou Giovannou Ralli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Bryan Forbes /Seance on a wet afternoon, Raging Moon, King rat/ natocil vyborny zlodejsky film. Michaela Cainea som videl uz v kultovom Italian Jobe 1969, a tu sa zase rozhodol cosi vykradnut - len uz to nie je banka, ale protialkoholicka liecebna. Kazdopadne filmu chvilu trva, kym sa rozbehne, ale potom uz mimoriadne kvalitna filmarina divaka nepusti, dialogy su masakrozne dobre, a pri niektorych scenach som ani nedychal - fakt ako, nuda nehrozila, napatie maximalne, nevadila ani 120 minutova stopaz. nenasiel som ani jednu scenu, ktoru by bolo treba vyhodit. Fuckt ze ne : 89 % ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama