Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 1

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

hippyman 

všechny recenze uživatele

no, macgyver hadr, a taky co se týče zvířátek, je to slušná vykrádačka - zlatovlásky a obvyklých posledních zpráv v televizních novinách na nově :-) ale celkově to není zas takovej propadák, jak jsem čekal... triky jsou na ten rozpočet (37 M$) celkem berný a docela rychle to i uteklo... jen jsem při sledování tý nádherný krajiny nemohl odolat doušku karibského rumu... ale o to tvůrcům asi šlo, ne? :-) s jeho podporou uzavírám na 50%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude nějakej rodinnej film, nebo možná komedie, ale moc komediálna jsem tam nenašel, takže spíš takovej film o roztomilym a šikovnym děvčátku, o jejích roztomilejch zvířecích přátelích a knižním hrdinovi. Gerard Butler tady je asi kvůli tomu, že slyšel, že v tom bude hrát Jodie Foster nebo já nevim proč, ale byl docela suchej. Ale jinak, až na ty nadpřirozeně chytry zviřata a všepřeživšího tatíka a divnou spisovatelku, je to taková oddychovka, když nehledáš nic extrémního... Prostě, dalo se, ale tak divně... ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film je sice podívanou pro celou rodinu a hlavně pro její nejmenší členy, ale přesto je zoufale neoriginální, plný klišé , situací a postav, které jsme viděli už stokrát jinde…Příběh nudný, nezajímavý, rozdrobený, vykonstruovaný a zoufale nereálný i pro daný žánr. Je na něm poznat, že ho psalo několik lidí dohromady. Nechápu proč v tomto snímku přijali role zrovna Butler a Jodie Foster. Bez nich bych tento titul viděl rovnou jako televizní záležitost na deštivé nedělní odpoledne pro drobotinu.P.S. Místy jsem měl pocit, že se dívám na parodii na Muže z Acapulca,Lásku přes internet,Lepší už to nebude a bůhví čeho ještě... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, padesátka s odřenýma ušima a nahoru zaokrouhluju jenom proto, že to je film pro děcka. Jodie mě iritovala celou dobu, Butlerův Rover byl trestuhodně nevyužitý a celý ten lážo plážo "příběh" se prakticky skládá jenom z obřího množství naprosto zbytečných scén a příběhových odboček (rozhovor pod sopkou, komplet piráti...), přičemž matnější závěr snad letos nepamatuju. Abigail Breslin ale naštěstí potvrzuje pověst nejsnesitelnějšího současného filmového dítěte, atraktivní prostředí a krátká stopáž také dělají své a ještěrka Fred je boží, takže by Nim's Island měli vcelku bez úhony přežít i obětaví rodičové. Já jsem se teda musel držet a hořekoval nad tím, že filmy jako Stateční kapitáni se už prostě netočí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Díky filmu jsem se na chvíli zase stal malým klukem co si s gustem užije každý dobrodružství. Pohodovej, místy velmi originálně /začátek, mejlování. atd. / natočenej film. Jodie Foster je prostě prdelka, co umí zahrát všechno na výbornou a její trhlou spisovatelku jsem jí se smíchem papal. Jsem strašně rád, že zde jsou i pozitivní komentáře a nezůstane zde tak jen názor lidí, který za každou cenu lpí na své dospělosti. Kdo by nechtěl mít pro sebe celej ostrov, lézt po palmách , jezdit mezi stromy na lanovce, mít za kámoše tuleně se kterým by si hrál fotbálek. Já bych si to ještě vylepšil o míchané nápoje, dodal bych si na ostrov herečku Paz Vega a ještě asi tři další holky "pro jistotu", samozřejmě by každá holka bydlela na jiný straně ostrova a já uprostřed, protože nervy mám jenom jedny :) Pokud někomu nevadí být dítětem a nebo dítětem je, serte na názor zdejších až zoufale dospělých a jděte si do kina užít příjemnou pohodu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)
  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)

Reklama

Reklama