Reklama

Reklama

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky rozhodne nevidel. Sice to je porad jen rodinna dobrodruzna komedie s typickejma kladama a zaporama, ale neda se tomu uprit pohodova atmosfera a par atmosfericky a napinave natocenejch scen. Problem filmu je slabsi rozjezd, vse zajimave se deje az v druhe casti, prvni, o saskovani na ostrove a hrani si se zviratama je precejen prilis detska. Ale pak se to slusne rozjede a pribeh neni z nejhorsich. Co se tyce triku, ty jsou docela slaby, ale nastesti tu moc trikovejch zaberu neni. No a co se tyka hercu, Butler opet nezklamal, ma prijemnou dvojroli, jako hlaskujici dobrodruh je sice lepsi nez jako fotrik, ale jelikoz ani postava fotrika neni zadny hovadko, ale docela frajer, je vse v poradku. No a Abigail Breslin uz v Miss Sunshine ukazala, ze je to schopna herecka, scenar ji sice misty nuti do typicky role roztomily chytry holcicky, ale ustala to docela solidne. Kdo me naopak nasral, je Jodie Foster. Respektive ne ona, ta je vzdy sazkou na jistotu, takze i v tyhle roli je naprosto presvedciva, ale jeji postava, proste sem nemoh prekousnout, ze tak skvela herecka je nucena tady tak trapne saskovat. Celkove jsem se ale tech 90 minut dobre bavil, takze lepsi 3*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Žít na pustém ostrově, o kterém nikdo nemá ani páru by jistě mohlo být pro mnoho z nás velice lákavé, tedy pro mě rozhodně ano. Jenže mohlo by to tak jako v tomto filmu fungovat i ve skutečnosti? Kolik takovýchto rájů na Zemi existuje, aniž by si jich kdokoliv povšiml a aniž by byly obydleny? A jak dlouho člověka může bavit žít daleko od jakékoliv civilizace a být odkázán sám na sebe? Přesně takovéto myšlenky v mé mysli rotovaly během sledování filmu a musím říci, že já osobně bych asi nedokázal na tomto ostrově vydržet déle než měsíc. Ale nyní už k filmu samotnému. Jedenáctiletá Nim to má dobře zařízené, se svým otcem žije sama na pustém ostrově, jejími nejbližšími kamarády jsou tuleň, leguán, pelikán a mořská želva, její velkou zálibou je četba románů od Alexe Rovera. Ale otec se jednoho dne ztratí při jedné ze svých mořských výprav a dívku napadne pozvat svého oblíbeného spisovatele k nim na ostrov. Film je to milý, sympatický a bude se zřejmě líbit celé rodině od mrňat až po prarodiče. Ve filmu se toho navíc po celou dobu děje docela dost na to, abych se mohl začít nudit, a kromě toho je zde i pokus o několik vtipných scének, kdy jsem se skutečně musel zasmát. Po herecké stránce je vše v nejlepším pořádku a já tak tomuto filmu rád uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malá Nim (Abigali Breslin) žije se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na malém ostrůvku uprostřed Pacifiku. Veškerý čas věnují biologickým výzkumům a po večerech si čtou příběhy o oblíbeném dobrodruhovi Alexi Roverovi, který veškeré problémy řeší bez mrknutí oka. Jednoho dne vyjíždí Jack na moře, a Nim zůstává na celém ostrově úplně sama - což si hodlá náležitě užít. Bohužel si ostrov vyhlídnou bukanýři, kteří se z něj rozhodnou udělat výletní místo pro turisty. Ale Nim si nenechá ostrov jen tak vzít. A když ji přes email zkontaktuje sám Alex Rover, neváhá a poprosí jej, aby jí pomohl. Alex Rover (Jodie Fosterová), spisovatelka příběhů o hrdinovi ale trpí chorobným strachem z venkovních prostor, a tak musí překonat sama sebe, aby se na dlouhou cestu mohla vydat ... Už od prvních minut je jasné, že asi nejsem (už 20 let) tou pravou cílovou skupinou pro tento film (a pokud je vám více jak 12, tak asi také nebudete). Příběh je patřičně naivní, aby jej i mladší diváci plně pochopili a nic jim nebránilo si jej užít. Nemálo z nich se s hlavní hrdinou Nim dokáže ztotožnit a film tak nepochybně splní i jejich skrytá přání. Herecké obsazení je ucházející, ovšem vévodí mu malá Abigail Breslin, která už v Little Miss Sunshine dokázala, že do budoucna s ní je třeba počítat. Oproti tomu Paní Herečka Jodie Fosterová se po většinu filmu jen pitvoří - myslím si, že ta tohle to zapotřebí nemá (i když, komu by se doláče nehodily, že?). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy jsou vděčné, ještě lepší je, když se jedná o filmy hodně dobré. "Zapomenutý ostrov" není hodně dobrým filmem, ale snést se dá. Jsou tu prvky, které jdou krásně k sobě, rozjitří fantazii, skvěle zapadají do dětského světa. Jen si představte malou holku, která žije se svým otcem na opuštěném ostrově. Na tom je něco krásného, romantického. Žijí si zde svůj dobrodružný život, krásný, nespoutaný, jsou zde spojeni s přírodou a nic je neruší. Jenže pak se otec vydá na moře a ztratí se. Dívka je zoufalá, ale naštěstí jí v té době kontaktuje autorka dobrodružných knížek, které Nim miluje. Jenže ona si myslí, že je to Alex Rover, hrdina knížek, neohrožený, drsný chlap s tváří Gerarda Butlera, s tváří jejího filmového otce. Jenže autorka knížek je křehká žena, která trpí strachem z otevřených prostor a nevytáhne paty ven. Teď musí pomoct jedné vyděšené dívce, která chce zpátky svého tatínka. Jako romantický film "Zapomenutý ostrov" naprosto selhává, jako rodinný funguje celkem dobře, místy je vtipný, se zajímavými scenériemi a zvířátky, která jsou přáteli lidí. Hezky se na to dívá, ale film ve vás mnoho nezanechá. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/milk-az-vyjde-mesic-trhak-noc-v-muzeu-2.html ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +Gerard Butler, Abigail Breslin, Jodie Foster, krásné prostředí, hudba, příběh, příjemný český dabing -o něco víc dětinské než je zdrávo, nejvíc mi to vadilo u záporných postav, mohlo se to klidně brát vážněji a dospěleji/// Nim´s Island je krásný rodinný film u kterého se budou všichni co mají rádi nenáročné a hravé dobrodružné filmy velice příjemně bavit. Hodně se mi líbilo propojení mezi Nim a Alexem/Alexandrou Rover. Jen to mohlo být klidně o půl hodinky delší a nebo by mi vůbec nevadilo nějaké pokračování :-)/// Celkem 86%/// ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)

Reklama

Reklama