Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které mě překvapilo už od samotného začátku. Téměř dokonalé, justiční drama. Kate Beckinsale, Alan Alda, David Schwimmer, Matt Dillon. Herci, kteří nejsou úplnou topkou dnešní Hollywoodu. Zahráli vše bravurně, uvěřitelně a právě na těchto hercích stál celý film. Příběh je dosti reálný, vsadím se o cokoliv, že se tohle někdy stalo. Výborný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Skvělá reportáž rozjíždí v Americe další aféru s koncovkou ,,gate“…. INSPIROVÁNO SKUTEČNOU UDÁLOSTÍ. Jelikož se jedná o národní bezpečnost, myšlenka, že vláda nechá bez povšimnutí pobíhat zrádce odhalujícího jména agentů CIA je absurdní. A tak probíhá souboj novinářky, která dokazuje, že žena bojovnice se nemusí jmenovat zrovna Xena, proti vládě. Nečekejte ohnivé projevy právníků či soudní drama. Spíše následky a důsledky takové války. Pro obě strany! A cítíme, že tím špatným je stát. Ovšem závěr mne nechává pocitově rozpolcen! Ale bez něj by to byl jen obyčejný film o mučednici a systému, který ji chce zlomit. Takto je tu alespoň důvod k zamyšlení! A když tak přemýšlím, tak nevím, jestli 3* nebo 4*. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? K.Beckinsale jako právnička, A. Alda na lavici obžalovaných! Bude se zpovídat za zločiny napáchané na personálu MASH? Obvinil ho Frank? Nebo snad Klinger? ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rod Lurie .. Rod Lurie má reportéry v lásce. Jeho vytvořené investigativní novinářce budete prostě fandit, protože skálopevně brání svůj zdroj proti zájmům národní bezpečnosti. Námět nebyl vůbec špatný, realizaci ovšem proběhla s velkými rezervami. V průběhu jsem měl dvě otázky. Jednu zájmovou a jednu logickou. Kolik za tohle mlčení může dostat vazby / vězení a kdo je tím zdrojem, který tak chrání. Obě dojdou naplnění, jenže zejména ta odhalující mi sílu příběhu oběti pro správnou věc spíše devalvuje. Schválně na kterou stranu se postavíte? Dále jsem nebyl zrovna nadšený z vlezlé kamery do obličejů herců a režisérská střídmost, která cokoliv ostřejšího skryje mimo záběr. Příliš nezaujal ani Alan Alda, zato Kate Beckinsale tuhle roli, která vyloženě nestaví na její kráse, odehrála hodně dobře. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúci film nielen o etike novinárskej práce, ale najmä o tom, ako sa v zemi, ktorá sa tak vychvaľuje slobodou a úctou k právu stala bezpečnosť najvyššou a vlastne absolútnou hodnotou. Z toho hľadiska ma oslovila skvelá reč, ktorú obhajca Rachel predniesol pred najvyšším súdom. Aj keď nepomohla. V komentároch sú najrôznejšie názory na výkony jednotlivých hercov. Ja o výkonoch Kate Beckinsale, Very Farmigy a Matta Dillona. nepochybujem. Rovnako nepochybujem o tom, že išlo o film a nie o hru na to, kto prvý príde na záverečnú pointu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné a ve své podstatě drsné drama o lidské vůli a síle, ale to, proč je tak lidsky významné a odlišné, než ostatní, se dozvíme až v poslední minutě filmu a přiznám se, že jsem to takhle vůbec nečekal. V ten moment vyzní všechno jinak a já jsme pochopil proč Kate nepodlehla a držela se i přes strátu všeho. Nejkvalitnější film Kate Beckinsel, ale musím zmínit i starouše Aldu. 4,5* Jen škoda, že to nemělo ještě nějaký dojezd, na který bych byl velmi zvědavý. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)
  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama