Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

andrii 

všechny recenze uživatele

Zabijáka, rodáka, který jde po povaze, po vrahovi svého bratra. Hned! Přímým zásahem na něho palte, rychlou kulku do něho vpravte, protože tehdy, až se s ním seznámíte, tváří v tvář stanete, hrozí, že vás ostatní už jen v rubáši oděné uvidí. Jako James Bond, jenže blond, s pečlivě pěstěnou "vlnkovou" pěšinkou zelektrizuje zástupkyně ženského pokolení, které rády svršky odhodí, rafinovaně odhalí své zbraně, do jediné. Rozjitří anglické sychravé, nelítostným kukučem rozcupuje na cimprcampr nemorální extempore. Uhlazený "odstřelovač" smilstva se nezastaví před ničím. Perfektní ničitel doupat, vratkých hrátek neřesti. Setne stíny sexuální špíny. Rozžhaví noční linky. Milenku na drátě pouhým hlasem roztouží, div se telefon pod tíhou jejího vzrušení, horkem z rozkoše nerozteče...,ale všechno má svou mez, za všechno se v tomhle světě platí. I ten, kdo loví černé punčochy, bude uloven, zanesen do černé kroniky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že proti Stallonovu Carterovi je tenhle mnohem temnější. Mnohem syrovější a určitě realističtější. Ale nevím, kterej se mi líbil víc, i když jsem si překládal oba a pokud člověk překládá opravdu pečlivě, pronikne do filmu mnohem víc, než jen koukáním se. Rozhodně tenhle na mě zapůsobil mnohem silněji, ta pořád ušmudlaná a učůraná atmosféra Anglie, ta na mně ležela ještě několik dní. Ale problém tady je, že s Michaelem Cainem se člověk nemůže ztotožnit, tedy nemůže pokud mu vadí, že svou pomstu vykonává obvykle na ženách, a to takovým způsobem, že já ho prostě nemůžu vidět jako charakterní postavu (jsou to prostě brutální vraždy). Asi je to režisérův záměr, ale v celým filmu jsem nenašel jedinýho člověka, kterej by mi byl sympatickej. Všechno jen póvl lidský společnosti, ať už je to bohatej podnikatel, londýnskej bouchač nebo barman nebo i ta oběť Jackova neteř. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Britsky fryler od rezisera Hodgesa, z podobnych drsnych filmov ma napúadol tiez genialny Sitting Target, tiez dost brutalne dielo. Tuna je v hlavnej roli Maurice Micklewhite, teda Michael Caine /Play Dirty, Interstellar/, ktory ma v rodnom britskom meste NovyZamok objasnit smrt surodenca. Drsne, sponave, surove, extremne ..... presne toje Get Carter 1971. Tu ani netrena nejak zvlast herecke vykony, stacia perfektne dialogy a prostredie anglickeho mesta. 92 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se remake se Stallonem opravdu nedá srovnávat. Je to mnohem syrovější, mnohem realističtější a zároveň mnohem abstraktnější, což je na první pohled zvláštní. Ale ta Velká Británie tomu sedí mnohem víc. Z tohohle filmu by se měli učit současní britští tvůrci, kteří se se snaží o moderní akční thriller. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že film Sejměte Cartera (2000) se Sylvestrem Stallonem je remake původního filmu s Michaelem Cainem z roku 1971 (a ten podle literární předlohy). Když jsem ale tuto skutečnost zjistil, a přečetl si pár komentářu zde na csfd, musel jsem to hned vidět... A musím dát ostatním za pravdu. Fakt perfektní, vyloženě 70.ková pecka! První hodinu je to vlastně jen taková kriminálka, ale má fakt hustou atmosféru. Odporné špinavé město, hnusní lidi, štamgasti v barech, hnusné coury, špína, všechno si zde žije svým podivným uzavřeným způsobem. "Sleazy and nasty". Spousta odkazů se sexuálním podtextem, o kterých netušíme, proč zde jsou. Jako by je zde někdo vlepil, aby si z diváka vystřelil. Jenže ono to diváka v jeho podvědomí připravuje na druhou polovinu, tedy oněch 50 minut, kdy Michael Paine zjistí velice odporným způsobem pravdu odkud vítr vane a pak už je jen nasraný a oddělává každého, kdo měl (nejen) ve vraždě jeho bratra prsty. Je to bývalý gangster a nesere se vůbec s nikým a s ničím. Nahota, brutalita, násilí na ženách, syrové způsoby oddělávání šmejdů, hnusné špinavé moře na konci filmu, scum ending in scum ... Super!!! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)
  • Jack Carter (Michael Caine) užívá jako svou osobní zbraň samo nabíjecí pistoli Sig P210" v ráži 9 Parabellum. Dodnes se jedná o nejpřesnější sériově vyráběnou pistoli na světě. Cena v základním provedení činí cca 50 000 Kč. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama