Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Švédská romantická komedie vypráví o herečce Belle (Martina Haagová), která stojí už na prahu čtyřicítky, ale role se pořád nehrnou. Když zjistí, že slavný režisér Ingmar Bergman bude v divadle režírovat novou adaptaci Shakespearovy hry Večer tříkrálový, rozhodne se, že se v ní bude ucházet o roli. Přitom se ale dopustí malé lži. Prohlásí totiž, že má akrobatickou průpravu. Díky tomu vysněnou úlohu získá, ale teď má problém: když se přizná, režisér ji vyhodí, když se nepřizná, úlohu nejspíš nezvládne… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Podoba s Bridget Jonesovou je jasná. Naštěstí co téhle švédské verzi chybí na britském humoru a charismatu hlavní představitelky (většinu filmu mi byla ta dáma spíše nesympatická), dohnala v chytré zápletce s akrobacií, která byla vážně velmi vtipná a skoro celý film jste čekali, jak se z toho ta lhářka dostane. Dost mě bavil i výkon Nikolaje Coster-Waldaua. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Švédské filmy mám moc ráda, potažmo severské filmy vůbec, ale mě sednou přece jen víc jejich dramata, nebo psychologické filmy. Martina byla fajn, dá se i říct, že jsem se výrazně nenudila a konec byl senzační, ale dnes to nebyl zřejmě zrovna můj šálek kávy. ()

Reklama

Kleinbauer 

všechny recenze uživatele

Fakt průšvih. Zlákán švédským dramatem a skvělými detektivkami jsem se pustil do švédské komedie. S trpkostí a studem za trapnosti, které nacpal do 100 minut někdo jiný, odkládám žánr lehké švédské komedie do nejvzdálenějšího kouta a s myšlenkou již nikdy více si jdu rychle pustit Dívku, která kopla do vosího hnízda. Horší jsou snad už jen komedie z produkce NDR, promiňte, SRN. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná a pohodová komedie ze Švédska o jedné herečce, která už delší dobu nezavadila o práci, a tak si začne ve svém životopise dost vymýšlet a právě výmysl, že je zároveň také akrobatkou, jí vynese roli v divadelním představení ve hře Večer tříkrálový v Národním divadle ve Stockholmu. A tuto hru nemá režírovat nikdo jiný než Ingmar Bergman. Jenže je tu problém. Divadlo požaduje herečku akrobatku, ale Bella akrobatkou není. Povede se jí úspěšně projít nástrahami, nebo se všechno provalí ještě před premiérou? Dějově se jedná o dosti povedený film, který přináší zase něco nového, něco neotřelého, něco originálního. Navíc film umí býti i vtipným a závěrečná pomsta zhrzené milenky je více než perfektním završením filmu. Prostě dost dobrý film, u kterého jsem se skoro nenudil, a který mě dokázal zaujmout i pobavit. Po herecké stránce dobře zvládnuté, představitelka hlavní hrdinky je docela sympatická a já osobně jsem jí fandil, aby se její lež neprovalila. Kromě této herečky zde exceluje také představitel Mikeho, který je velice sympatický, a který rozhodně za svou hereckou kolegyní nikterak nezaostává. Pro mě je to zkrátka svým způsobem originální švédská komedie, která nikterak nezklamala, ale naopak docela překvapila. Teď lituji, že jsem jí v televizním programu několik týdnů ignoroval, protože si to fakt nezasloužila. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama