Reklama

Reklama

Shuang long ji

  • Hongkong Yong Chun (více)

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Liang Biovi, svéhlavém synovi mistra bojových umění Liang Jaana. Bi se se svým otcem v ničem neshodl, rozhodl se tedy sám se naučit bojová umění a porazit jej. Jaan naopak odmítá Bia učit svůj styl Wing Chun kvůli synově špatné povaze. Na soutěži v bojových uměních, ve které Liang Bi nemá již nějakou dobu soupeře, se jednou objeví Gao Ming - sluha znepřátelené rodiny. Gao Ming nejen že je v bojových umění lepší, ale brzy také získá ambice přesahující jeho současné postavení, čímž v městečku spustí řetězec pozoruhodných událostí. Film od začátku do konce nabytý bojovými scénami ukazující dovednosti herců i choreografů. (Tamten)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní kung-fu pecka!! Film vyšel zřejmě se spožděním, byl prý nějaký čas zakázán v zemi původu kvůli brutalitě (??), je fakt, že místy působí zmateně. Prostě jako by scény na sebe ne úplně navazovaly a občas to působí jako sestřih nebo "slepenec" nějakého seriálu. Ale to je asi tak jedinná chyba. Jinak se jedná o výborný "pre-Ipmanovský" kung-fu nářez, který se vyloženě nese v duchu celosvětově úspěšného filmu Ip Man (2008). Dva nesmiřitelní mladí soupeři, na život a na smrt, naprosto nepředvídatelný děj, ten hodnější dostane párkrát pěkně na budku, jeho otec (Biao Yuen) se na něj stále zlobí, neví, co si s ním počít ... Film stále graduje do perfektního drsného dramatu, ke všemu hraje perfektní nakopávací hudba a v poslední třetině se objeví neuvěřitelně charismatický Sammo Hung, aby mladíka naučil wing chun styl na nejvyžší možný level. Závěr filmu, téměř identický jako v prvním díle Ip Mana (veřejný souboj na náměstí) je pak excelentním vygradováním filmu, padne slza dojetí a asi tisíc "kung-fu pecek" během několika minut. Film má špičkovou choreografii, nenudí, prostě perfektní martial arts zábava. Perfektně zahráno atd. Super!!! ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Na první pohled klasický čínský kung-fu film jak ze sedmdesátých či osmdesátých let. Naštěstí ovšem nezaspal dobu, takže je tu dost rozdílů. Především děj není úplně pitomý (i když nic excelentního nečekejte), postavy se chovají normálně (čínsky) a charaktery nejsou až tak jednoznačné. Po bojové stránce pak můžeme vidět dynamické souboje s rozumnými technikami - i když stále se jedná o filmové kung-fu a z reálným bojem toho moc společného nemá. navíc soubojů je hodně, ale ne přehnaně. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama